Joop Donkervoort treedt terug, zoon Denis aan het roer

Donkervoort Automobielen, fabrikant van exclusieve sportwagens, heeft vrijdag bekendgemaakt dat Joop Donkervoort de dagelijkse leiding gaat overdragen aan zijn zoon Denis. De 71-jarige Joop richtte het bedrijf op in 1978 en bouwde het bedrijf vanaf dat moment uit tot een wereldberoemd sportwagenmerk.

“Na 43 jaar voelt het voor mij als het juiste moment om terug te treden. Het bedrijf staat er goed voor en het management is in vertrouwde en sterke handen. Dat stelt mij in staat om tijd te besteden aan andere zakelijke mogelijkheden en adviesprojecten,” aldus Joop Donkervoort.

Emotioneel product

“Mijn vader heeft hier z’n leven lang aan gewerkt en in die tijd ongelooflijke en bewonderenswaardige dingen bereikt,” zegt Denis Donkervoort (33), de nieuwe managing director van Donkervoort Automobielen in een eerste reactie. “Ons Donkervoort-team maar ook onze extended family, de bezitters van een Donkervoort, zullen hem altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en de overtuiging dat onze auto’s in de eerste plaats een emotioneel product zijn.”

Joop Donkervoort is van plan om jonge ondernemers als een mentor te begeleiden, maar zal ook als consultant bijdragen aan design- en ontwikkelingsprojecten. Zowel binnen als buiten Donkervoort Automobielen. Daarbij zal hij zijn expertise blijven delen in de ontwikkeling van nog geheime, geheel nieuwe modellen van Donkervoort, van chassis en ophanging tot de materiaalmix en het design.

Opvolgingsplan

Donkervoort senior neemt deze stap niet van de ene op de andere dag; het heeft hem dertien jaar gekost om zijn opvolgingsplan te voltooien. Die tijd gebruikte hij om Denis te begeleiden, maar ook in het vinden en trainen van ervaren, deskundige medewerkers voor de cruciale functies binnen het bedrijf.

Managing director Denis Donkervoort is sinds 1 januari 2021 de eindverantwoordelijke. Hij heeft al ruim een decennium de dagelijkse leiding van het bedrijf en is door zijn vader geschoold in elk aspect van de business.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi merk, Nederlandse glorie!
Alleen jammer van de audi techniek, had het liever gezien met originele achterwielaandrijving van een ander merk,
suc6 verder vader en zoon!

Geplaatst door: JP op
Joop Donkervoort treedt terug, zoon Denis aan het roer - Automobielmanagement.nl

Joop Donkervoort treedt terug, zoon Denis aan het roer

Donkervoort Automobielen, fabrikant van exclusieve sportwagens, heeft vrijdag bekendgemaakt dat Joop Donkervoort de dagelijkse leiding gaat overdragen aan zijn zoon Denis. De 71-jarige Joop richtte het bedrijf op in 1978 en bouwde het bedrijf vanaf dat moment uit tot een wereldberoemd sportwagenmerk.

“Na 43 jaar voelt het voor mij als het juiste moment om terug te treden. Het bedrijf staat er goed voor en het management is in vertrouwde en sterke handen. Dat stelt mij in staat om tijd te besteden aan andere zakelijke mogelijkheden en adviesprojecten,” aldus Joop Donkervoort.

Emotioneel product

“Mijn vader heeft hier z’n leven lang aan gewerkt en in die tijd ongelooflijke en bewonderenswaardige dingen bereikt,” zegt Denis Donkervoort (33), de nieuwe managing director van Donkervoort Automobielen in een eerste reactie. “Ons Donkervoort-team maar ook onze extended family, de bezitters van een Donkervoort, zullen hem altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en de overtuiging dat onze auto’s in de eerste plaats een emotioneel product zijn.”

Joop Donkervoort is van plan om jonge ondernemers als een mentor te begeleiden, maar zal ook als consultant bijdragen aan design- en ontwikkelingsprojecten. Zowel binnen als buiten Donkervoort Automobielen. Daarbij zal hij zijn expertise blijven delen in de ontwikkeling van nog geheime, geheel nieuwe modellen van Donkervoort, van chassis en ophanging tot de materiaalmix en het design.

Opvolgingsplan

Donkervoort senior neemt deze stap niet van de ene op de andere dag; het heeft hem dertien jaar gekost om zijn opvolgingsplan te voltooien. Die tijd gebruikte hij om Denis te begeleiden, maar ook in het vinden en trainen van ervaren, deskundige medewerkers voor de cruciale functies binnen het bedrijf.

Managing director Denis Donkervoort is sinds 1 januari 2021 de eindverantwoordelijke. Hij heeft al ruim een decennium de dagelijkse leiding van het bedrijf en is door zijn vader geschoold in elk aspect van de business.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mooi merk, Nederlandse glorie!
Alleen jammer van de audi techniek, had het liever gezien met originele achterwielaandrijving van een ander merk,
suc6 verder vader en zoon!

Geplaatst door: JP op