SIXT benoemt Nico Gabriel tot nieuwe COO

Nico Gabriel is door SIXT benoemd tot Chief Operating Officer (COO). Gabriel werkt al 16 jaar bij het verhuurbedrijf. De laatste jaren heeft hij zich vooral beziggehouden met de transformatie van SIXT naar mobiliteitsaanbieder, op basis van het ONE-platform.

SIXT is nu vooral nog een verhuurbedrijf via de meer dan 2100 vestigingen wereldwijd. Tegelijkertijd biedt het bedrijf online producten aan op het ONE-mobiliteitsplatform dat internationaal beschikbaar is. Met de benoeming van de 43-jarige Nico Gabriel in de Raad van Bestuur treedt een ervaren manager toe laat het bedrijf weten.

Autodeelbedrijf

Gabriel speelde jarenlang als Managing Director van DriveNow een sleutelrol bij het vormgeven van de free-floating autodeelactiviteiten en bouwde deze joint venture met BMW uit tot een van de grootste en winstgevende autodeelbedrijven in Europa. Hij was ook verantwoordelijk voor het opbouwen van de elektrische vloot van SIXT. Recentelijk was Gabriel verantwoordelijk voor Mobility Operations (dat alle digitaliseringsinitiatieven van SIXT bundelt), het SIXT deelauto-aanbod en het mobiliteitsplatform ONE.

Lees ook:
SIXT share breidt vloot uit met Nissan LEAF|
Autoverhuurder SIXT ziet omzet miljard dalen

SIXT benoemt Nico Gabriel tot nieuwe COO - Automobielmanagement.nl

SIXT benoemt Nico Gabriel tot nieuwe COO

Nico Gabriel is door SIXT benoemd tot Chief Operating Officer (COO). Gabriel werkt al 16 jaar bij het verhuurbedrijf. De laatste jaren heeft hij zich vooral beziggehouden met de transformatie van SIXT naar mobiliteitsaanbieder, op basis van het ONE-platform.

SIXT is nu vooral nog een verhuurbedrijf via de meer dan 2100 vestigingen wereldwijd. Tegelijkertijd biedt het bedrijf online producten aan op het ONE-mobiliteitsplatform dat internationaal beschikbaar is. Met de benoeming van de 43-jarige Nico Gabriel in de Raad van Bestuur treedt een ervaren manager toe laat het bedrijf weten.

Autodeelbedrijf

Gabriel speelde jarenlang als Managing Director van DriveNow een sleutelrol bij het vormgeven van de free-floating autodeelactiviteiten en bouwde deze joint venture met BMW uit tot een van de grootste en winstgevende autodeelbedrijven in Europa. Hij was ook verantwoordelijk voor het opbouwen van de elektrische vloot van SIXT. Recentelijk was Gabriel verantwoordelijk voor Mobility Operations (dat alle digitaliseringsinitiatieven van SIXT bundelt), het SIXT deelauto-aanbod en het mobiliteitsplatform ONE.

Lees ook:
SIXT share breidt vloot uit met Nissan LEAF|
Autoverhuurder SIXT ziet omzet miljard dalen