Matt Harrison volgt Johan van Zyl op als topman Toyota Europe

Toyota heeft de Brit Matt Harrison per  1 april benoemd tot President en CEO van Toyota Motor Europe. Hij volgt daarmee Johan van Zyl op. Harrison is momenteel al de tweede man van de Europese organisatie en was daarvoor onder meer directeur van Lexus Europe en baas van de Britse tak van Toyota.

Als topman van Toyota Motor Europe is Harrison de opvolger van Johan van Zyl die die functie sinds 2015 heeft bekleed. Hij was gedurende die tijd ook bestuursvoorzitter van Toyota in zijn geboorteland Zuid-Afrika, een functie die hij blijft vervullen. Onder zijn leiding heeft het Japanse merk het hybride aanbod verder uitgebreid, meer modellen gelanceerd en de productie opgevoerd in landen als Frankrijk, Rusland, Polen en Turkije. Ook is er geïnvesteerd in de autofabriek in het Engelse Burnaston.

Marktaandeel

Bovendien wist Toyota in 2019 voor het eerst de kaap van één miljoen verkochte auto’s op de Europese markt te ronden. In de EU-landen kon Toyota afgelopen jaar het marktaandeel opvoeren van 5,0 naar 5,7 procent. “Waar ik het meest tevreden over ben is het erg sterke team dat we hier in Europa hebben. Met zulke goede mensen in de hele organisatie zal er geen verstoring zijn door de transformatie die we hebben ingezet,’’ zegt de vertrekkende CEO zelf.

Lees ook:
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto

Matt Harrison volgt Johan van Zyl op als topman Toyota Europe - Automobielmanagement.nl

Matt Harrison volgt Johan van Zyl op als topman Toyota Europe

Toyota heeft de Brit Matt Harrison per  1 april benoemd tot President en CEO van Toyota Motor Europe. Hij volgt daarmee Johan van Zyl op. Harrison is momenteel al de tweede man van de Europese organisatie en was daarvoor onder meer directeur van Lexus Europe en baas van de Britse tak van Toyota.

Als topman van Toyota Motor Europe is Harrison de opvolger van Johan van Zyl die die functie sinds 2015 heeft bekleed. Hij was gedurende die tijd ook bestuursvoorzitter van Toyota in zijn geboorteland Zuid-Afrika, een functie die hij blijft vervullen. Onder zijn leiding heeft het Japanse merk het hybride aanbod verder uitgebreid, meer modellen gelanceerd en de productie opgevoerd in landen als Frankrijk, Rusland, Polen en Turkije. Ook is er geïnvesteerd in de autofabriek in het Engelse Burnaston.

Marktaandeel

Bovendien wist Toyota in 2019 voor het eerst de kaap van één miljoen verkochte auto’s op de Europese markt te ronden. In de EU-landen kon Toyota afgelopen jaar het marktaandeel opvoeren van 5,0 naar 5,7 procent. “Waar ik het meest tevreden over ben is het erg sterke team dat we hier in Europa hebben. Met zulke goede mensen in de hele organisatie zal er geen verstoring zijn door de transformatie die we hebben ingezet,’’ zegt de vertrekkende CEO zelf.

Lees ook:
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto