Cartier rapporteert in zijn nieuwe rol aan de Belg Christian Vandenhende. Zijn functie als baas van marketing en verkoop in de Amieo-regio wordt overgenomen door de Nederlander Leon Dorssers. De benoemingen maken deel uit van een breed pakket verschuivingen binnen de toporganisatie van Nissan.

Transformatie

Tegelijk met de benoeming van De Ficchy is Véronique Sarlat-Depotte benoemd tot secretaris-generaal van de in Amsterdam gevestigde Alliantie. Zij is daar momenteel al baas van de gezamenlijke inkooporganisatie. De huidige secretaris-generaal – de belangrijkste uitvoerende functie binnen de samenwerking – Hadi Zablit vertrekt op 1 april. Sarlat-Depotte en De Ficchy krijgen de taak de transformatie van de alliantie te versnellen en het werkgebied verder uit te breiden, stelt Jean-Dominique Senard, bestuursvoorzitter van Renault en van de alliantie.

Lees ook:
Mitsubishi: in 2023 twee nieuwe modellen voor Nederlandse markt