Vijfde generatie Ford treedt aan bij Ford

Ford heeft twee achter-achterkleinkinderen van oprichter Henry Ford benoemd tot leden van de Raad van Bestuur. Dat zijn Alexandra Ford Engels (33), dochter van de huidige bestuursvoorzitter Bill Ford, en Henry Ford III (40), de zoon van Bill’s neef Edsel B. Ford II (72) die sinds 1988 in het bestuur zit maar nu met pensioen gaat.

Met hun benoeming wordt een al meer dan 100 jaar bestaande familielijn in het in 1903 door Henry Ford opgerichte bedrijf voortgezet. Beide nieuwe bestuursleden werken, zoals de gewoonte is, al bij de onderneming.

Rivian

Alexandra Ford Engels is momenteel werkzaam als directeur bij Corporate Strategy en daar verantwoordelijk voor ‘enterprise, connectivity and digital network strategy plans’, Daarvoor was ze directeur markten en operaties bij Ford Autonomous Vehicles waarbij ze de zelfrij-activiteiten opzette in Miami, Austin en Washington DC. Een interessante nevenfunctie is die als Fords vertegenwoordiger bij Rivian, de fabrikant van dure elektrische auto’s die binnenkort ook naar Europa hoopt te komen.

Le Mans

Henry Ford III is momenteel directeur bij Ford Investor Relations. Hij kwam in 2006 naar het autobedrijf en werkte onder meer bij arbeidsrelaties, inkoop, marketing en sales en ‘corporate strategy’. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan de terugkeer van Ford naar de 24 Uur van Le Mans. “Henry en Alexandra zijn gedreven en capabele jonge businessleiders die erg veel geven om Ford Motor Company en het welvaren van onze klanten, werknemers, dealers en aandeelhouders,’’ omschrijft Bill Ford.

Vijfde generatie Ford treedt aan bij Ford - Automobielmanagement.nl

Vijfde generatie Ford treedt aan bij Ford

Ford heeft twee achter-achterkleinkinderen van oprichter Henry Ford benoemd tot leden van de Raad van Bestuur. Dat zijn Alexandra Ford Engels (33), dochter van de huidige bestuursvoorzitter Bill Ford, en Henry Ford III (40), de zoon van Bill’s neef Edsel B. Ford II (72) die sinds 1988 in het bestuur zit maar nu met pensioen gaat.

Met hun benoeming wordt een al meer dan 100 jaar bestaande familielijn in het in 1903 door Henry Ford opgerichte bedrijf voortgezet. Beide nieuwe bestuursleden werken, zoals de gewoonte is, al bij de onderneming.

Rivian

Alexandra Ford Engels is momenteel werkzaam als directeur bij Corporate Strategy en daar verantwoordelijk voor ‘enterprise, connectivity and digital network strategy plans’, Daarvoor was ze directeur markten en operaties bij Ford Autonomous Vehicles waarbij ze de zelfrij-activiteiten opzette in Miami, Austin en Washington DC. Een interessante nevenfunctie is die als Fords vertegenwoordiger bij Rivian, de fabrikant van dure elektrische auto’s die binnenkort ook naar Europa hoopt te komen.

Le Mans

Henry Ford III is momenteel directeur bij Ford Investor Relations. Hij kwam in 2006 naar het autobedrijf en werkte onder meer bij arbeidsrelaties, inkoop, marketing en sales en ‘corporate strategy’. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan de terugkeer van Ford naar de 24 Uur van Le Mans. “Henry en Alexandra zijn gedreven en capabele jonge businessleiders die erg veel geven om Ford Motor Company en het welvaren van onze klanten, werknemers, dealers en aandeelhouders,’’ omschrijft Bill Ford.