Oud-topman BMW en VW nu naar Daimler

Bernd Pischetsrieder (73), vroeger bestuursvoorzitter van BMW en daarna de Volkswagen Groep, is nu benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht bij Daimler. Hij volgt daar Manfred Bischoff (78) op die na veertien jaar op eigen verzoek vanwege zijn leeftijd is afgetreden.

Pischetsrieder (rechts op de foto) heeft sinds 2014 al zitting in de toezichtsraad van Daimler. Hij werkte vanaf 1973 bij BMW waar hij in 1993 opklom tot bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding werd in 1994 de Britse Rover Groep overgenomen waardoor nu Mini nog steeds bij BMW Groep hoort. In 1999 maakte hij de overstap naar Volkswagen, eerst als baas van Seat maar al in 2002 als bestuursvoorzitter. In 2006 werd hij gedwongen die functie op te geven maar bleef tot 2012 nog wel op de loonlijst van de groep staan.

Kritiek

Bij Daimler was het lange tijd de bedoeling dat de oud-CEO Dieter Zetsche een jaar na zijn pensionering voorzitter van de Raad van Toezicht zou worden maar daar is uiteindelijk wegens toenemende kritiek op zijn bewind van af gezien. De aandeelhouders kozen verder onder meer Ben van Beurden, CEO van Shell, tot commissaris.

Elektrificatie

CEO Ola Källenius heeft verder aangekondigd dat Daimler de elektrificatie gaat versnellen. Tot nu toe is de ambitie om in 2039 volledig CO2-neutraal te zijn maar dat wordt een aantal jaren naar voren getrokken. De CEO noemde daarbij echter geen nieuw jaartal. Zowel Mercedes-Benz Cars & Vans als Daimler Trucks & Buses gaan het aanbod aan volledig elektrische modellen fors opvoeren. “We hebben nu al het breedste scala aan EV’s maar dat is niet genoeg voor ons,’’ aldus de topman.

Oud-topman BMW en VW nu naar Daimler - Automobielmanagement.nl

Oud-topman BMW en VW nu naar Daimler

Bernd Pischetsrieder (73), vroeger bestuursvoorzitter van BMW en daarna de Volkswagen Groep, is nu benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht bij Daimler. Hij volgt daar Manfred Bischoff (78) op die na veertien jaar op eigen verzoek vanwege zijn leeftijd is afgetreden.

Pischetsrieder (rechts op de foto) heeft sinds 2014 al zitting in de toezichtsraad van Daimler. Hij werkte vanaf 1973 bij BMW waar hij in 1993 opklom tot bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding werd in 1994 de Britse Rover Groep overgenomen waardoor nu Mini nog steeds bij BMW Groep hoort. In 1999 maakte hij de overstap naar Volkswagen, eerst als baas van Seat maar al in 2002 als bestuursvoorzitter. In 2006 werd hij gedwongen die functie op te geven maar bleef tot 2012 nog wel op de loonlijst van de groep staan.

Kritiek

Bij Daimler was het lange tijd de bedoeling dat de oud-CEO Dieter Zetsche een jaar na zijn pensionering voorzitter van de Raad van Toezicht zou worden maar daar is uiteindelijk wegens toenemende kritiek op zijn bewind van af gezien. De aandeelhouders kozen verder onder meer Ben van Beurden, CEO van Shell, tot commissaris.

Elektrificatie

CEO Ola Källenius heeft verder aangekondigd dat Daimler de elektrificatie gaat versnellen. Tot nu toe is de ambitie om in 2039 volledig CO2-neutraal te zijn maar dat wordt een aantal jaren naar voren getrokken. De CEO noemde daarbij echter geen nieuw jaartal. Zowel Mercedes-Benz Cars & Vans als Daimler Trucks & Buses gaan het aanbod aan volledig elektrische modellen fors opvoeren. “We hebben nu al het breedste scala aan EV’s maar dat is niet genoeg voor ons,’’ aldus de topman.