De benoeming maakt deel uit van een reeks veranderingen in het management van de in Brussel gevestigde Europese tak van Toyota. Fux, die in 1998 bij Toyota kwam als directeur van het bedrijf in Slovenië, wordt verantwoordelijk voor sales, marketing alsmede ‘value chain & customer experience’ van zowel Toyota als Lexus.

Stoelendans

Fux is tot nu toe directeur van Kinto Europe, de mobiliteitsdochter van Toyota in Keulen. Die functie gaat naar Miguel Fonseca die nu directeur ‘people & innovation, technologie en digitaal en corporate affairs’ is bij Toyota Motor Europe. Fonseca wordt tegelijk de baas over connected technologieën en mobiliteit. Zijn huidige job gaat dan weer naar Kylie Jimenez die nu verantwoordelijk is voor ‘people & innovation’. Verder wordt de Belg Karel de Wilde gepromoveerd tot vice-president juridische zaken en compliance alsmede Chief Risk Officer.

Lees ook:
Matt Harrison volgt Johan van Zyl op als topman Toyota Europe

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding