Hij begon zijn loopbaan in de autowereld in 1990 en werkte onder meer bij Volkswagen en Ford alsmede op het hoofdkantoor van Renault. Hij is benoemd ‘op een moment dat het unieke Duitse merk van Stellantis haar commerciële activiteiten uitbreidt, ook in China, en het elektrificatie tijdperk betreedt,’ licht Stellantis toe. Hochgeschurtz wordt ook lid van het Top Executive Team van Stellantis en rapporteert rechtstreeks aan CEO Carlos Tavares.

Herstelperiode

Lohscheller, die in 2017 Opel-baas Karl-Thomas Neumann opvolgde, heeft Opel na de overname door het toenmalige Groupe PSA van General Motors door een moeilijke herstelperiode geleid. “Dat maakt de weg vrij voor de komende wereldwijde commerciële ontwikkeling van het merk. Ik ben er van overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk voor het merk Opel met succes zal leiden,’’ aldus Tavares.

Lees ook:
Robin Uebbing nieuwe managing director Opel Nederland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding