Uwe Hochgeschurtz nieuwe CEO Opel

Bij Opel treedt Uwe Hochgeschurtz per 1 september aan als nieuwe CEO. Hij volgt Michael Lohscheller op die Opel en moederbedrijf Stellantis verlaat om ‘nieuwe uitdagingen aan te gaan’. Hochgeschurtz is nu nog CEO van Renault in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Hij begon zijn loopbaan in de autowereld in 1990 en werkte onder meer bij Volkswagen en Ford alsmede op het hoofdkantoor van Renault. Hij is benoemd ‘op een moment dat het unieke Duitse merk van Stellantis haar commerciële activiteiten uitbreidt, ook in China, en het elektrificatie tijdperk betreedt,’ licht Stellantis toe. Hochgeschurtz wordt ook lid van het Top Executive Team van Stellantis en rapporteert rechtstreeks aan CEO Carlos Tavares.

Herstelperiode

Lohscheller, die in 2017 Opel-baas Karl-Thomas Neumann opvolgde, heeft Opel na de overname door het toenmalige Groupe PSA van General Motors door een moeilijke herstelperiode geleid. “Dat maakt de weg vrij voor de komende wereldwijde commerciële ontwikkeling van het merk. Ik ben er van overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk voor het merk Opel met succes zal leiden,’’ aldus Tavares.

Lees ook:
Robin Uebbing nieuwe managing director Opel Nederland

Uwe Hochgeschurtz nieuwe CEO Opel - Automobielmanagement.nl

Uwe Hochgeschurtz nieuwe CEO Opel

Bij Opel treedt Uwe Hochgeschurtz per 1 september aan als nieuwe CEO. Hij volgt Michael Lohscheller op die Opel en moederbedrijf Stellantis verlaat om ‘nieuwe uitdagingen aan te gaan’. Hochgeschurtz is nu nog CEO van Renault in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Hij begon zijn loopbaan in de autowereld in 1990 en werkte onder meer bij Volkswagen en Ford alsmede op het hoofdkantoor van Renault. Hij is benoemd ‘op een moment dat het unieke Duitse merk van Stellantis haar commerciële activiteiten uitbreidt, ook in China, en het elektrificatie tijdperk betreedt,’ licht Stellantis toe. Hochgeschurtz wordt ook lid van het Top Executive Team van Stellantis en rapporteert rechtstreeks aan CEO Carlos Tavares.

Herstelperiode

Lohscheller, die in 2017 Opel-baas Karl-Thomas Neumann opvolgde, heeft Opel na de overname door het toenmalige Groupe PSA van General Motors door een moeilijke herstelperiode geleid. “Dat maakt de weg vrij voor de komende wereldwijde commerciële ontwikkeling van het merk. Ik ben er van overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk voor het merk Opel met succes zal leiden,’’ aldus Tavares.

Lees ook:
Robin Uebbing nieuwe managing director Opel Nederland