AutoNation beschikt over meer dan 300 vestigingen verspreid over de VS. Vorig jaar verkocht het bedrijf meer dan 13 miljoen voertuigen, de eerste keer dat dat aantal door een autoverkoper in de VS werd gehaald. AutoNation haalde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van zeven miljard dollar wat een nettowinst van 385 miljoen dollar opleverde.

VS

Manley heeft voorheen meestal in de VS gewerkt. Hij kwam in 2000 in dienst bij het toenmalige DaimlerChrysler als directeur network development en was later verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten. Na de overname van Chrysler door Fiat was hij onder meer CEO van Jeep en van Ram. In juni 2018 werd hij CEO van heel Fiat Chrysler Automobiles, na het overlijden van Sergio Marchionne. Bij AutoNation is hij de opvolger van Mike Jackson die het bedrijf in 22 jaar heeft opgebouwd.

Lees ook:
Tavares leidt fusiebedrijf, Manley exit

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding