Brons trad in mei 2016 toe tot de directie van BMW Group Nederland, na diverse managementfuncties bij onder andere LeasePlan Nederland, BMW Financial Services en Alphabet Nederland.

Stefanie Wurst startte op 1 september 2018 als CEO bij BMW Group Nederland. Het aandeel geëlektrificeerde modellen is jaar op jaar gegroeid: momenteel is ruim 40 procent van de verkochte BMW modellen volledig elektrisch of plug-in hybride, bij MINI is dat rond de 25 procent.

Pieter Nota, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG voor Customer, Brands, Sales: “Met zo’n strategisch goed opgelijnde markt zijn we blij dat Stefanie haar expertise de komende periode gaat gebruiken om nieuwe impulsen te ontwikkelen voor onze wereldwijde verkoopstrategie.”

Jean-Philippe Parain, Senior Vice President Sales Region Europe: “Ik ben blij met de geweldige prestatie van BMW in de Nederlandse markt met haar aanhoudende, grote voorsprong. Ik kijk ernaar uit om samen met Anne deze leidende positie nog verder te verstevigen. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat BMW Group Nederland haar voortrekkersrol op de strategische vlakken elektrificatie, digitalisatie en duurzaamheid zal behouden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding