Sander Jansen neemt stokje over van Aigline James als CEO Stellantis Nederland

Sander Jansen gaat vanaf 1 januari aan de slag als CEO van Stellantis Nederland. Hij neemt deze rol over van Aigline James, die zo’n tweeëneenhalf jaar aan het roer stond.

Jansen is geen onbekende in de Nederlandse organisatie. Sinds 2008 bekleedde hij verschillende functies, binnen diverse bedrijfsdisciplines. Van 2018 tot en met 2020 was hij algemeen directeur bij Opel Nederland, waarna hij doorstroomde naar een Europese positie. Hij was als Head Opel/Vauxhall verantwoordelijk voor de Europese verkoopactiviteiten.

“De overgang naar elektrificatie en de toenemende digitalisering zorgen voor spannende uitdagingen en mooie kansen, waarmee we voor alle voorkeuren van onze klanten een passend aanbod zullen hebben”, zegt Jansen. “Ik kijk ernaar uit om de kansen die er liggen samen met de teams binnen Stellantis Nederland aan te grijpen en de positie van onze merken verder te versterken door de groeipotentie te benutten. Ons e-offensief is in volle gang en binnen enkele jaren vanaf nu hebben we ons huidige elektrische gamma fors uitgebreid. Dat zal zeker aan onze groei bijdragen.”

Aigline James blijft bij Stellantis

Aigline James blijft actief binnen Stellantis, als Head of Transversal Products bij Corporate Sales & Marketing. Op deze positie is zij verantwoordelijk voor alle technologieën en toepassingen die de veertien merken van Stellantis met elkaar delen, van aandrijflijnen tot en met connectiviteit, infotainment en ADAS.

Sander Jansen neemt stokje over van Aigline James als CEO Stellantis Nederland - Automobielmanagement.nl

Sander Jansen neemt stokje over van Aigline James als CEO Stellantis Nederland

Sander Jansen gaat vanaf 1 januari aan de slag als CEO van Stellantis Nederland. Hij neemt deze rol over van Aigline James, die zo’n tweeëneenhalf jaar aan het roer stond.

Jansen is geen onbekende in de Nederlandse organisatie. Sinds 2008 bekleedde hij verschillende functies, binnen diverse bedrijfsdisciplines. Van 2018 tot en met 2020 was hij algemeen directeur bij Opel Nederland, waarna hij doorstroomde naar een Europese positie. Hij was als Head Opel/Vauxhall verantwoordelijk voor de Europese verkoopactiviteiten.

“De overgang naar elektrificatie en de toenemende digitalisering zorgen voor spannende uitdagingen en mooie kansen, waarmee we voor alle voorkeuren van onze klanten een passend aanbod zullen hebben”, zegt Jansen. “Ik kijk ernaar uit om de kansen die er liggen samen met de teams binnen Stellantis Nederland aan te grijpen en de positie van onze merken verder te versterken door de groeipotentie te benutten. Ons e-offensief is in volle gang en binnen enkele jaren vanaf nu hebben we ons huidige elektrische gamma fors uitgebreid. Dat zal zeker aan onze groei bijdragen.”

Aigline James blijft bij Stellantis

Aigline James blijft actief binnen Stellantis, als Head of Transversal Products bij Corporate Sales & Marketing. Op deze positie is zij verantwoordelijk voor alle technologieën en toepassingen die de veertien merken van Stellantis met elkaar delen, van aandrijflijnen tot en met connectiviteit, infotainment en ADAS.