Oud Opel-baas Lohscheller alweer weg bij Vinfast

De vroegere CEO van Opel Michael Lohscheller is na vier maanden alweer opgestapt als topman van de Vietnamese autofabrikant Vinfast Global. De 53-jarige Lohscheller ‘zal om persoonlijke redenen naar Europa terugkeren,’ aldus holding Vingroup. Zijn plaats wordt ingenomen door Le Thi Thu Thuy, tot nu toe financieel directeur van Vinfast.

Lohscheller zou vooral leiding moeten geven aan de Europese expansie van Vinfast dat in het nieuwe jaar haar elektrische auto’s wil lanceren in ons land, Duitsland en enkele andere landen. Het Vietnamese bedrijf heeft daartoe al een hoofdkantoor geopend in Frankfurt. AM meldde al eerder dat Nederland in die expansie een centrale rol is toebedeeld. De Nederlandse organisatie wordt gestaag gebouwd om in 2022 van start te kunnen gaan.

Ondermijnd

Voor zijn vertrek naar Vietnam had Lohscheller Opel na de overname door PSA Groupe – nu Stellantis – gereorganiseerd en deels weer op poten gezet. De CEO zag zijn positie echter steeds verder ondermijnd door het centrale gezag van Stellantis. Hij gaat nu ‘nieuwe aanbiedingen in Europa onderzoeken’.

Lees ook:
Ex-topman van Opel aan de slag bij Vietnamese autofabrikant Vinfast

Oud Opel-baas Lohscheller alweer weg bij Vinfast - Automobielmanagement.nl

Oud Opel-baas Lohscheller alweer weg bij Vinfast

De vroegere CEO van Opel Michael Lohscheller is na vier maanden alweer opgestapt als topman van de Vietnamese autofabrikant Vinfast Global. De 53-jarige Lohscheller ‘zal om persoonlijke redenen naar Europa terugkeren,’ aldus holding Vingroup. Zijn plaats wordt ingenomen door Le Thi Thu Thuy, tot nu toe financieel directeur van Vinfast.

Lohscheller zou vooral leiding moeten geven aan de Europese expansie van Vinfast dat in het nieuwe jaar haar elektrische auto’s wil lanceren in ons land, Duitsland en enkele andere landen. Het Vietnamese bedrijf heeft daartoe al een hoofdkantoor geopend in Frankfurt. AM meldde al eerder dat Nederland in die expansie een centrale rol is toebedeeld. De Nederlandse organisatie wordt gestaag gebouwd om in 2022 van start te kunnen gaan.

Ondermijnd

Voor zijn vertrek naar Vietnam had Lohscheller Opel na de overname door PSA Groupe – nu Stellantis – gereorganiseerd en deels weer op poten gezet. De CEO zag zijn positie echter steeds verder ondermijnd door het centrale gezag van Stellantis. Hij gaat nu ‘nieuwe aanbiedingen in Europa onderzoeken’.

Lees ook:
Ex-topman van Opel aan de slag bij Vietnamese autofabrikant Vinfast