Xinyu Liu nieuwe directeur MG Motor Europe

Xinyu Liu volgt Matt Lei op als algemeen directeur van MG in Europa. De nieuwe CEO was al vice president van MG Motor Europe en gaf sinds 2020 leiding aan MG Motor France.

Liu werkt inmiddels twintig jaar bij moedermaatschappij SAIC Motor. Hij trad in dienst bij MG Motor Europe toen het merk in 2019 zijn comeback maakte op het vasteland van Europa. Liu werd in maart 2020 benoemd tot CEO van MG Motor France. Onder zijn leiding werd MG Motor France de best presterende markt voor MG op het vasteland van Europa met meer dan 120 MG Brandstores. In die periode was Liu als Vice President van MG Motor Europe ook verantwoordelijk voor de verkoop en inkoop van MG in Europa.

Uitdager

Voordat Liu in Europa aan de slag ging, was hij directeur van de Skoda-divisie bij de SAIC-Volkswagen joint venture. In deze rol was hij verantwoordelijk voor sales, aftersales, marketing en de ontwikkeling van het dealernetwerk. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfuncties in de toeleveringsketen en inkoopdivisie voor de joint venture SAIC-Volkswagen. Liu: “We positioneren MG als een EV-uitdager in Europa. In 2021 hebben we onze verkoop in Europa verdrievoudigd. Voor 2022 is het de uitdaging om dit succes opnieuw te verdrievoudigen.”

Lees ook:
MG verdrievoudigt verkopen in Europa

Reageren
500 tekens over
Xinyu Liu nieuwe directeur MG Motor Europe - Automobielmanagement.nl

Xinyu Liu nieuwe directeur MG Motor Europe

Xinyu Liu volgt Matt Lei op als algemeen directeur van MG in Europa. De nieuwe CEO was al vice president van MG Motor Europe en gaf sinds 2020 leiding aan MG Motor France.

Liu werkt inmiddels twintig jaar bij moedermaatschappij SAIC Motor. Hij trad in dienst bij MG Motor Europe toen het merk in 2019 zijn comeback maakte op het vasteland van Europa. Liu werd in maart 2020 benoemd tot CEO van MG Motor France. Onder zijn leiding werd MG Motor France de best presterende markt voor MG op het vasteland van Europa met meer dan 120 MG Brandstores. In die periode was Liu als Vice President van MG Motor Europe ook verantwoordelijk voor de verkoop en inkoop van MG in Europa.

Uitdager

Voordat Liu in Europa aan de slag ging, was hij directeur van de Skoda-divisie bij de SAIC-Volkswagen joint venture. In deze rol was hij verantwoordelijk voor sales, aftersales, marketing en de ontwikkeling van het dealernetwerk. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfuncties in de toeleveringsketen en inkoopdivisie voor de joint venture SAIC-Volkswagen. Liu: “We positioneren MG als een EV-uitdager in Europa. In 2021 hebben we onze verkoop in Europa verdrievoudigd. Voor 2022 is het de uitdaging om dit succes opnieuw te verdrievoudigen.”

Lees ook:
MG verdrievoudigt verkopen in Europa