Volkswagen creëert New Mobility divisie

Volkswagen heeft een nieuwe New Mobility divisie gecreëerd die de strategische actiegebieden van de elektrische mobiliteit en software bij elkaar brengt ‘teneinde de snelheid van innovatie op te voeren.’ De divisie staat onder leiding van Thomas Ulbrich, tot nu toe als chief technology officer al verantwoordelijk voor de elektrische auto’s.

Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’Volkswagen (2021)

Dat heeft het merk Volkswagen meegedeeld in het kader van een herstructurering van de technologische bestuursfuncties. Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’, zegt ceo van Volkswagen Passenger Cars Thomas Schäfer. “Ik ben erg blij dat Ulbrich deze taak op zich neemt. Als cto heeft hij al belangrijke trends gezet voor ons merk. Hij zal nu ook een invloedrijke rol spelen bij de verstrekkende technologische transformatie naar gedigitaliseerde mobiliteit bij Volkswagen.”

Verder is Kai Grünitz, afkomstig van Volkswagen Commercial Vehicles, benoemd tot lid van het bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. Daarnaast heeft Volkswagen nog een aantal andere bestuursleden aangesteld of een andere positie gegeven.

Lees ook:

Volkswagen stroomlijnt topmanagement 

Volkswagen creëert New Mobility divisie - Automobielmanagement.nl

Volkswagen creëert New Mobility divisie

Volkswagen heeft een nieuwe New Mobility divisie gecreëerd die de strategische actiegebieden van de elektrische mobiliteit en software bij elkaar brengt ‘teneinde de snelheid van innovatie op te voeren.’ De divisie staat onder leiding van Thomas Ulbrich, tot nu toe als chief technology officer al verantwoordelijk voor de elektrische auto’s.

Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’Volkswagen (2021)

Dat heeft het merk Volkswagen meegedeeld in het kader van een herstructurering van de technologische bestuursfuncties. Het doel van de nieuwe divisie is ‘om onze klanten topkwaliteit hardware en gemakkelijk te gebruiken software te bieden’, zegt ceo van Volkswagen Passenger Cars Thomas Schäfer. “Ik ben erg blij dat Ulbrich deze taak op zich neemt. Als cto heeft hij al belangrijke trends gezet voor ons merk. Hij zal nu ook een invloedrijke rol spelen bij de verstrekkende technologische transformatie naar gedigitaliseerde mobiliteit bij Volkswagen.”

Verder is Kai Grünitz, afkomstig van Volkswagen Commercial Vehicles, benoemd tot lid van het bestuur verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. Daarnaast heeft Volkswagen nog een aantal andere bestuursleden aangesteld of een andere positie gegeven.

Lees ook:

Volkswagen stroomlijnt topmanagement