Ik kan u er wel op wijzen dat de Duitse economie – onze grootste handelspartner – de afgelopen maand niet met de voorspelde 0,3 maar met 2,5 procent is gegroeid. Of dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk toeneemt. Maar er is geen econoom of politicus die u als een TomTom de ideale route naar herstel kan vertellen.

Toch is een goed beeld van de richting die onze branche inslaat van wezenlijk belang voor uw beslissingen. Blijven bijvoorbeeld uw garagewerkzaamheden even lucratief als vroeger? Over deze en tal van andere kwesties praat AM u bij op 4 december, tijdens ons congres Driving Business After Market. Een groot aantal experts schuift aan, om voor en met u een realistisch beeld te schetsen. In de nabije toekomst krijgt ook de universele werkplaats een heel ander aanbod van auto’s binnen. Kleiner, met minder marge, minder (dure) onderdelen, minder onderhoud. Hoe gaat de keten er mee om – en nog belangrijker: hoe gaat ú ermee om? Alleen de broekriem aanhalen levert een verzwakte onderneming op, die ondanks afslanken niet per definitie klaar is voor betere tijden. Focussen op de corebusiness is een betere benadering. Maar misschien moet u wel elementen afstoten, om middelen vrij te maken voor nieuwe zaken. Als u om u heen kijkt, doet u dan niet vaak hetzelfde als uw buurman? Is het niet vooral herhalen van hetzelfde (en misschien niet eens als de beste, als u heel eerlijk bent). Welke rol is er überhaupt voor de auto in de toekomst?

Vragen te over, hevige twijfels over traditionele oplossingen en maatregelen van (alle) overheden die stevig tornen aan onze trouwe vierwieler. Dat zijn rol voorlopig geenszins is uitgespeeld, durf ik wel te voorspellen. Maar zijn status van welhaast onbetwiste alleenheerser in de dagelijkse mobiliteit is tanende. Kijk hoe de explosief gestegen aanschaf van kleine, maar kwalitatief goede auto’s aanhoudt. Dat heeft gevolgen voor een ieder in de branche. Importeur, leasemaatschappij, dealers, universelen, grossiers – iedere speler in de after market krijgt er mee te maken. Welke rol gaat u in die ontwikkelingen spelen?

Kom voor de antwoorden op 4 december naar Driving Business After Market 2012, in kasteel De Vanenburg in Putten. En neem samen met verschillende experts een voorschot op uw eigen toekomst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding