Sinds september 2009 is de Euro 5-wetgeving van toepassing. Deze wet schrijft voor dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie, documentatie en software verplicht buiten de eigen merkorganisatie beschikbaar moeten stellen. Dit wordt gerealiseerd door Pass-Thru. Danny Miedema van Automotive Academy: “Vaak wordt gedacht dat dat heel kostbaar en complex is. Maar voor slechts 9 euro kun je bijvoorbeeld al inloggen bij BMW en kun je gebruik maken van alle mogelijkheden die de fabrikant biedt. Denk hier aan OE-data en diagnose. Naast het vervangen van onderdelen zien Menno en ik bij onze helpdesk Automotive Techline dat met name bij de helpdesk de software ook steeds belangrijker wordt. Waar ga je die software dan vinden? Juist: bij de fabrikant! Wil je weten hoe je gebruik kunt maken van alle originele websites? Wil je zelf aan de gang met het laden van software? Volg onze Pass-Thru training en dan weet je het!”

Vertrouwd

Menno Verhorst van AutoNiveau vult aan: “De mogelijkheden van Pass-Thru zijn heel uitgebreid en gaan veel verder dan het alleen programmeren van nieuwe software. Pass-Thru stelt je in staat om met universele apparatuur handelingen aan auto’s uit te voeren die normaal gesproken alleen bij de dealer uitgevoerd kunnen worden. Een aantal autofabrikanten maakt het onder andere mogelijk om digitaal de onderhoudsboekjes in te vullen (DSR). In de praktijk lijkt het toepassen van Pass-Thru lastig, maar door het volgen van een van onze vele (merkgerelateerde) workshops raakt men vertrouwd met het proces. Zo wordt tijdens de workshop ‘Pass-Thru en werkplaatsinformatie’ aangegeven welke gegevens nodig zijn om een account bij een fabrikant te creëren en leren we je de juiste documentatie te vinden. Daarnaast doorloop je zelf alle stappen om een ECU van een nieuwe software te voorzien en leer je hoe je digitaal een serviceboek in kan vullen. We leren je software te updaten en werkplaatsinformatie op te halen, vooral met storingen zoeken wordt veel tijd bespaard (weglekuren!) en de klant in de werkplaats gehouden. Dus aarzel niet, volg onze Pass-Thru training op een van onze trainingslocaties. Het volledige aanbod en de beschikbare data per locatie tref je aan op onze site. Het kan ook thuis online. Wat jij wilt!”