Top dossiers

WAALWIJK, 22 mei 2017 17:01

Delphi zet OE-kennis in voor aftermarket

Doordat Delphi nauw samenwerkt met tal van autofabrikanten, weet de toeleverancier als geen ander welke ontwikkelingen er gaande zijn in de auto-industrie. Die kennis wordt ook ingezet voor de aftermarket, waarvoor dezelfde kwaliteit wordt geleverd als voor het OE-segment.

Laurent Sijs: “We weten wat er speelt in de auto-industrie.”'
Laurent Sijs: “We weten wat er speelt in de auto-industrie.”
1/1
Meer over
Aftermarket

Met name door de alsmaar strenger wordende emissienormen moeten autofabrikanten en toeleveranciers meer dan ooit samenwerken om de uitdagingen het hoofd te bieden. "De kennis die we daarbij opdoen, sijpelt door naar de aftermarket", aldus Laurent Sijs, Business Development Manager Benelux. "We weten wat er speelt in de auto-industrie en dat is een absolute voorwaarde om succesvol te zijn in een continu veranderende markt." In de Benelux is de Amerikaanse toeleverancier vooral sterk met rem-, stuur- en ophangingsdelen, maar het levert ook diagnoseapparatuur, filters, motormanagementcomponenten, aircosystemen en dieseltechnologie. Het bedrijf heeft net als zijn concurrenten veel last van namaakonderdelen uit Azië, maar Sijs is ervan overtuigd dat kwaliteit het uiteindelijk toch wint van prijs. "Onze diagnoseapparatuur bijvoorbeeld is wijd bekend, zo leveren we deze in Nederland aan Euromaster via distributeur PartsPoint", vertelt Sijs. "De apparatuur wordt geleverd in combinatie met een jaarlicentie, die een aantal updates per jaar omvat. We verkopen niet alleen de apparatuur, maar ook de knowhow. Daarmee onderscheiden we ons."

Schaalgrootte
Sijs ziet de markt in hoog tempo veranderen. "Er komen steeds meer internationale aankoopgroeperingen, dat heeft grote gevolgen. Maar wij hebben de schaalgrootte om daarop in te spelen." Ook biedt Delphi volgens hem een zeer omvangrijke productreeks en levert het bedrijf kwaliteit van OE-niveau aan de aftermarket. "Daarnaast lopen we voorop op bijvoorbeeld het gebied van telematica en autonoom rijden. Delphi focust zich steeds meer op innovaties en die kennis komt uiteindelijk weer ten goede aan de aftermarket."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht Delphi zet OE-kennis in voor aftermarket.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1796)...

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN