Top dossiers

ENSCHEDE, 21 maart 2017 17:17

Apollo Vredestein is OE-ready

In de loop van dit jaar opent Apollo Vredestein B.V. een nieuwe fabriek in Hongarije, waarmee een broodnodige capaciteitsuitbreiding wordt gerealiseerd. Tevens begint het bandenconcern met de rechtstreekse levering aan de automobielindustrie.

Paul Eidhof: "De OE-montage is ook belangrijk voor de vervangingsmarkt".'
Paul Eidhof: "De OE-montage is ook belangrijk voor de vervangingsmarkt".
1/1

"Begin april nemen we de nieuwe fabriek in gebruik, waarmee we weer over voldoende productiecapaciteit beschikken", aldus Paul Eidhof, Country Manager Nederland bij Apollo Vredestein. "Daarnaast gaan we nu ook voor de eerste montage banden leveren aan de auto-industrie, wat we nog nooit op grote schaal hebben gedaan." Volgens Eidhof is die OE-montage ook belangrijk voor de vervangingsmarkt. "Mensen kiezen toch vaak voor de band die er al onder zat, zeker als het zomerbanden betreft. Doordat onze banden nu af fabriek gemonteerd gaan worden, verwachten we ook op dat vlak te kunnen groeien."

Duitse autofabrikanten
In eerste instantie gaat het bedrijf zich richten op de Duitse autofabrikanten. "In Enschede produceren we jaarlijks zo'n 6,4 miljoen banden van de merken Apollo en Vredestein", vertelt Eidhof. "Afgelopen jaar hebben we soms wat tekorten gehad in bepaalde maten, maar dat zal door de fabriek in Hongarije tot het verleden gaan behoren." De fabriek is 70 hectare groot en zal jaarlijks naast 5 à 6 miljoen personenwagenbanden van Apollo en Vredestein ook 675 duizend Apollo truckbanden gaan produceren, die allemaal bestemd zijn voor de Europese markt. Eidhof: "Daarnaast is ook onze fabriek in Enschede geaudit door de autofabrikanten, waardoor we nu helemaal OE-ready zijn." De nieuwe fabriek geeft Apollo Vredestein de mogelijkheid om verder te groeien. "Naast onze belangrijkste afzetgebieden Nederland en Duitsland waar we het van oudsher goed doen, kunnen we ons marktaandeel ook gaan vergroten in andere landen", besluit Eidhof.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht Apollo Vredestein is OE-ready.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

PRODUCT VAN DE MAAND

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1772)...

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN