Top dossiers

SCHIEDAM, 31 januari 2017 16:45

Automotive Academy traint in professionaliteit

Fource, de samensmelting van Van Heck, Havam, Harrems en Kühne, neemt met het oprichten van Automotive Academy haar verantwoordelijkheid voor het op niveau houden van de kennis van de monteur in het universele autobedrijf. “Ook willen we in de spotlights zetten hoe sexy het monteursvak is. Zeker tegenwoordig met alle moderne techniek in een auto.”

Trainingslocaties zijn in Amsterdam, Zwolle, Hoensbroek, Naaldwijk en Veenendaal.'
Trainingslocaties zijn in Amsterdam, Zwolle, Hoensbroek, Naaldwijk en Veenendaal.
1/1

Johan van der Hoeven, directeur van Fource, praat vol passie over het vak van automonteur. "In het hedendaagse onderwijsstelsel is de aantrekkingskracht van het vak onvoldoende zichtbaar. Toen de LTS Autotechniek nog bestond, werden jongens en meisjes enthousiast gemaakt voor het vak. Die glamour is een beetje weg. En dat terwijl de moderne monteur net zoveel van autotechniek moet weten als de huisarts van het menselijk lichaam."

Op de kaart zetten
Met Automotive Academy wil Fource nadrukkelijk bijdragen aan het weer op de kaart zetten van het monteursvak. "We hebben zonder doelen te stellen op de terugverdientijd flink geïnvesteerd in onze trainingslocaties." Die zijn te vinden op vijf locaties: Amsterdam, Zwolle, Hoensbroek, Naaldwijk en Veenendaal. In 90 procent van de tijd worden technische trainingen verzorgd, de resterende tijd draait om scholing in commercie. "Wij scholen zowel de grossier, monteur, aftersales medewerker als de ondernemer zelf. Onze ambitie is om 20 procent van de automonteurs met regelmaat in de schoolbanken te krijgen."

Zelf oplossen
Het niveau van de trainingen wordt gewaarborgd door samen te werken met partijen als Innovam, GMTO, AutoNiveau en Bosch. "De Innovam verzorgt voor ons de kwaliteitstoets in de vorm van een paspoort." Fource wil via Automotive Academy de zelfredzaamheid bij de universele autobedrijven vergroten. "Niet die auto naar de dealer brengen, maar zelf oplossen. Ondernemers die zeggen dat training geld kost, die snappen het niet: training levert geld op. Tegenover 1 dag verlies staan heel veel nieuwe declarabele uren omdat de monteur echt iets nieuws heeft geleerd!"

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht Automotive Academy traint in professionaliteit.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

PRODUCT VAN DE MAAND

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1772)...

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN