"Bij talentontwikkeling kijken we waar mensen goed in zijn en hoe ze daar nog beter in kunnen worden", aldus OOMT loopbaancoach Carin Höppener. "Dat blijkt effectiever dan iets leren waar je van nature niet goed in bent. Wanneer werkgevers inzetten op talentontwikkeling, werken medewerkers met meer plezier en zijn meer betrokken bij het bedrijf. Ze durven met creatieve ideeën te komen of mogen een specialisme ontwikkelen."

Verandering

Een OOMT loopbaancoach ondersteunt bedrijven en individuele vakmensen bij allerlei vragen over verandering. Neem bijvoorbeeld Roy Driessen, gestart als automonteur bij Automobielbedrijf Peeten in Venlo. Hij groeide door naar receptionist/serviceadviseur, maar wil graag leiding gaan geven. Hoe pak je zoiets aan? Samen met Carin onderzocht hij de mogelijkheden en maakte hij een plan van aanpak dat is gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en praktisch leiding geven. "Leidinggeven is leuk als je een team kunt vormen en het beste in elkaar naar boven brengt", aldus Driessen. "Gelukkig stond mijn werkgever ervoor open een OOMT coach in te schakelen. Je komt in een traject terecht waar je echt iets aan hebt. Ik stond ervan te kijken dat dit gewoon kon, zonder dat je hier zelf kosten voor moet maken. Het stimuleert een hoop mensen iets te gaan doen denk ik."

Zelf aan de slag?

Bedrijven kunnen voor steun terecht bij OOMT en een coach inschakelen om issues in het team op te lossen, of met individuele medewerkers zoals Roy Driessen aan de slag te gaan. Ontdek hoe OOMT loopbaancoaching werkt, kijk het filmpje of lees de ervaringen van anderen: http://www.oomt.nl/medewerker/loopbaancoaches/