Top dossiers

HILVERSUM, 21 november 2016 16:55

JAMES Auto Service gaat ook particulier bedienen

Sinds de verzelfstandiging eind 2014 zet JAMES Auto Service grote stappen. Samen met kwaliteitsslagen in de service naar de aangesloten garagisten heeft een belangrijke strategische keuze geen windeieren gelegd. “JAMES Auto Service is naast de zakelijke rijder ook de particuliere automobilist voor zich aan het winnen”, vertelt Denis van Altena, directeur van JAMES Auto Service.

JAMES Auto Service gaat ook particulier bedienen.'
JAMES Auto Service gaat ook particulier bedienen.
1/1
Meer over
Concepten

JAMES Auto Service brak in 2003 (als 1,2,3/// Auto service) de ban door als onafhankelijke garageformule ROB-contracten af te sluiten met vrijwel alle leasemaatschappijen. Zo kwam voor de aangesloten garagebedrijven een gestuurde stroom van leasewagens de werkplaats in. Anno 2016 is dit nog steeds een belangrijke kracht van de vernieuwde JAMES organisatie.

Omzet leasemarkt
Denis van Altena: "We zien dat actieve ondernemers veel omzet halen uit de leasemarkt. Actief ondernemers en bedrijven bezoeken, lid worden van business clubs en je profileren als een kundig en kostenefficiënt adres voor leaseonderhoud zorgt voor een goed gevulde werkplaats." Vanuit het onlangs betrokken hoofdkantoor in Hilversum wordt gestimuleerd om je bedrijf zo te organiseren dat het niveau van de dealer wordt geëvenaard. "De zakelijke rijder verwacht een bepaald serviceniveau en datzelfde geldt ook voor de leasemaatschappij. Hoe beter een JAMES-vestiging hierop aansluit, hoe meer opdrachten volgen", legt de directeur uit.

Noord-Nederland en Twente
Parallel aan de stevige verankering met de leasemaatschappijen wil JAMES Auto Service nu ook de particulier overtuigen van de kwaliteiten van de aangesloten garagebedrijven. "Een belangrijke strategische beslissing" typeert Denis van Altena. "Werken voor de automobilist in de eigen regio zit in het DNA van veel JAMES-vestigingen. En bovendien: waarom zouden we onze servicegerichte aanpak exclusief houden voor zakelijke rijders?" Uit het verbreden van de markt volgt voor JAMES Auto Service de ambitie om het dealernetwerk fijnmaziger te maken. Vooral in Groningen, Friesland, Drenthe en Twente zoekt JAMES Auto Service gemotiveerde partners, waarbij de voorkeur uit gaat merkonafhankelijke bedrijven maar de deur ook open staat voor ex-dealerbedrijven zonder merkenvrees. "We gaan graag met ondernemers in gesprek om ze te overtuigen van onze toegevoegde waarde en om ze bij te praten over onze toekomstvisie", besluit Denis van Altena. (BJK)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht JAMES Auto Service gaat ook particulier bedienen.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

PRODUCT VAN DE MAAND

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1775)...

Autoworld Brussel directeur Sébastien de Baere in Autovisie

Autoworld Brussel directeur Sébastien de Baere in Autovisie

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN