Top dossiers

EEMNES, 20 november 2017 17:05

CarXpert is het alternatieve garageconcept

CarXpert, als onderdeel van Eurogarage, is naast Bosch Car Service het grootste franchiselabel voor personenwagens in de wereld. Mondiaal zijn ruim 5.650 bedrijven herkenbaar als CarXpert, waarvan 100 in Nederland.

CarXpert is het alternatieve garageconcept.'
CarXpert is het alternatieve garageconcept.
1/1
Meer over
Concepten

"CarXpert is al vanaf het begin voor en door onafhankelijke garagehouders. Het hoofdkantoor in Eemnes draait zonder winstoogmerk; ondersteunen van de aangesloten autobedrijven daar draait het om", legt Freek Blekxtoon uit, directeur van GroupAuto Nederland.

Verbondenheid

CarXpert en Autoexcellent zijn de garageformules die GroupAuto in Nederland begeleidt. De verbondenheid met de op wereldschaal acterende grossier maakt ook het verschil voor de onafhankelijke garagehouder. Net als bij andere concepten is de marketing, scholing en opleiding op niveau geregeld. Op gebied van inkoop geniet ­GroupAuto een onafhankelijke positie. Een wezenlijk verschil met Bosch Car ­Service. Van 12 leveranciers worden de onderdelen ingekocht. Dit zorgt ervoor dat deze aanbieders scherp worden gehouden, wat de garagehouder terugziet op zijn inkoopfacturen.

Vrijheid

Deze onafhankelijke positie en de gezonde financiën geven GroupAuto ook de vrijheid om te investeren in nieuwe technieken. Medio 2018 komt de eigen telematica-oplossing met app en dongel beschikbaar voor CarXpert autobedrijven, waarbij zowel de bereider als het autobedrijf op de hoogte wordt gehouden hoe ‘gezond' de auto is. Waar hun grote concurrent vanwege de OEM-leveringen door de autofabrikanten kort wordt gehouden op gebied van telematica, beschikt GroupAuto over een volledig functionerend systeem.

"Deze nieuwe telematica maakt onderdeel uit van DiagnoseXpert. Dit is de ‘marktplaats voor universeel vakmanschap' waar aangesloten ­CarXpert bedrijven ook technische informatie, opleidingen, trainingen, workshops en supportlijn bij diagnose vinden", vat Blekxtoon de kracht van ­CarXpert samen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht CarXpert is het alternatieve garageconcept.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1797)...

Eric Obers, ontwerper bij EV-fabrikant SF Motors, in Autovisie

Eric Obers, ontwerper bij EV-fabrikant SF Motors, in Autovisie

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN