Top dossiers

NIJKERK, 4 april 2017 17:14

Vakgarage: private lease is concurrent voor occasions

Met de opkomst van private lease heeft de occasion er een concurrent bij. Omdat de aanval de beste verdediging is, helpt Vakgarage garagisten met het aanbieden van deze leasevorm.

Vishal Durgaram: "Een garagist moet in staat zijn om advies te geven over leasing."'
Vishal Durgaram: "Een garagist moet in staat zijn om advies te geven over leasing."
1/1

"Voor een bepaald deel van de occasionkopers wordt private lease steeds interessanter, met name in het lagere prijssegment", aldus Vishal Durgaram, voorzitter bij Vakgarage. "Daarom bieden we steeds meer financieringsmogelijkheden en ondersteunen we onze leden bij het aanbieden van private lease door middel van tools en training. Een garagist moet in staat zijn om advies te geven op dit vlak." Vanwege de hoge kortingen die op nieuwe auto's worden gegeven, de hogere restwaardes aan het einde van de looptijd en de lagere ROB kosten is het volgens Durgaram interessanter om nieuwe auto's in te zetten in geval van private lease. "Gebruikte auto's zijn lastiger tegen scherpere tarieven te verleasen dan nieuwe. Wij zetten overigens niet zulke hoge aantallen weg als grote leasemaatschappijen, maar inmiddels zijn er enkele tientallen contracten afgesloten." Durgaram benadrukt daarbij dat private lease voor garagisten een interessante bron van inkomsten vormt. "Ze verdienen zowel geld met het afsluiten van het contract als met het onderhoud dat daaruit voortvloeit. Garagisten moeten vooral goed kijken naar waar de klant behoefte aan heeft: een occasion of een leaseauto."  

Kennis steeds belangrijker

In bredere zin is op remarketingvlak volgens Durgaram kennis van de markt steeds belangrijker. "De markt verandert heel snel door bijvoorbeeld grote partijen auto's die geïmporteerd worden. Importauto's worden steeds meer geaccepteerd door autokopers. Daardoor is de markt lastiger in te schatten, waardoor garagisten meer inzicht moeten krijgen in de marktprijzen. Wij helpen ze daarbij door samen met onze partners tools hiervoor beschikbaar te stellen."

Reacties (1)

Uitstekende waarneming en aanpak van Vakgarage. Nog steeds zijn er teveel autobedrijven die de (privé)lease-mogelijkheden onvoldoende benutten.

Roel Hindriks

09-04-2017 op 23:35

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht Vakgarage: private lease is concurrent voor occasions.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

PRODUCT VAN DE MAAND

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1772)...

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

Autocoureur Jan Lammers in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN