De opening werd verricht door CEO Kristof Vereenooghe (rechts op de foto) en CTO Arjan van Rooijen. Het Lab Space gaat onderdak bieden aan meerdere onderzoeksteams. ‘Dankzij dit nieuwe gebouw kan EVBox tests uitvoeren op verschillende voertuigen en met verschillende belastingen. Ook kunnen hierdoor de load balancing en vehicle-to-grid (twee richtingen) technologieën nog meer verbeterd worden’, meldt het bedrijf in een verklaring.

Engie

EVBox heeft als dochteronderneming van het Franse energiebedrijf Engie inmiddels meer dan 100.000 laadpunten in 55 landen geplaatst. Afgelopen november werd de gemoderniseerde Bordeaux-fabriek heropend, waar elke maand 450 snelle en ultrasnelle DC laders worden geproduceerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding