EVBox opent R&D-faciliteit voor testen laadstations

Het Franse EVBox heeft recent een ‘Lab Space’ geopend in Amsterdam. Hier gaat de leverancier van laadpalen alle toekomstige laadstations onderwerpen aan praktijktests met elektrische auto’s.

De opening werd verricht door CEO Kristof Vereenooghe (rechts op de foto) en CTO Arjan van Rooijen. Het Lab Space gaat onderdak bieden aan meerdere onderzoeksteams. ‘Dankzij dit nieuwe gebouw kan EVBox tests uitvoeren op verschillende voertuigen en met verschillende belastingen. Ook kunnen hierdoor de load balancing en vehicle-to-grid (twee richtingen) technologieën nog meer verbeterd worden’, meldt het bedrijf in een verklaring.

Engie

EVBox heeft als dochteronderneming van het Franse energiebedrijf Engie inmiddels meer dan 100.000 laadpunten in 55 landen geplaatst. Afgelopen november werd de gemoderniseerde Bordeaux-fabriek heropend, waar elke maand 450 snelle en ultrasnelle DC laders worden geproduceerd.

EVBox opent R&D-faciliteit voor testen laadstations - Automobielmanagement.nl

EVBox opent R&D-faciliteit voor testen laadstations

Het Franse EVBox heeft recent een ‘Lab Space’ geopend in Amsterdam. Hier gaat de leverancier van laadpalen alle toekomstige laadstations onderwerpen aan praktijktests met elektrische auto’s.

De opening werd verricht door CEO Kristof Vereenooghe (rechts op de foto) en CTO Arjan van Rooijen. Het Lab Space gaat onderdak bieden aan meerdere onderzoeksteams. ‘Dankzij dit nieuwe gebouw kan EVBox tests uitvoeren op verschillende voertuigen en met verschillende belastingen. Ook kunnen hierdoor de load balancing en vehicle-to-grid (twee richtingen) technologieën nog meer verbeterd worden’, meldt het bedrijf in een verklaring.

Engie

EVBox heeft als dochteronderneming van het Franse energiebedrijf Engie inmiddels meer dan 100.000 laadpunten in 55 landen geplaatst. Afgelopen november werd de gemoderniseerde Bordeaux-fabriek heropend, waar elke maand 450 snelle en ultrasnelle DC laders worden geproduceerd.