De ‘H2-Transporter’ is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. Volgens Century is de waterstofvariant uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie. Praktisch is de auto nog steeds: hij mag 2.200 kg trekken en heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel plus 60 kilometer op het accupakket. Het eerste voertuig is bestemd voor de gemeente Groningen, geïnteresseerde kopers kunnen de H2-Transporter per direct bestellen bij Century Autogroep.

Zinvolle bijdrage

Afgelopen jaar is de vraag naar elektrische auto’s ook bij Century gestegen. “Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen,” aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century Autogroep. De eerste afleveringen van Transporters op waterstof gaan binnenkort plaatsvinden.