Century levert eerste Transporter op waterstof

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology B.V. een Volkswagen Transporter omgebouwd naar waterstof. De ombouw is onderdeel van het project H2GROw, dat een impuls moet geven aan H2-elektrisch rijden in Noord-Nederland.

De ‘H2-Transporter’ is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. Volgens Century is de waterstofvariant uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie. Praktisch is de auto nog steeds: hij mag 2.200 kg trekken en heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel plus 60 kilometer op het accupakket. Het eerste voertuig is bestemd voor de gemeente Groningen, geïnteresseerde kopers kunnen de H2-Transporter per direct bestellen bij Century Autogroep.

Zinvolle bijdrage

Afgelopen jaar is de vraag naar elektrische auto’s ook bij Century gestegen. “Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen,” aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century Autogroep. De eerste afleveringen van Transporters op waterstof gaan binnenkort plaatsvinden.

Century levert eerste Transporter op waterstof - Automobielmanagement.nl

Century levert eerste Transporter op waterstof

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology B.V. een Volkswagen Transporter omgebouwd naar waterstof. De ombouw is onderdeel van het project H2GROw, dat een impuls moet geven aan H2-elektrisch rijden in Noord-Nederland.

De ‘H2-Transporter’ is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. Volgens Century is de waterstofvariant uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie. Praktisch is de auto nog steeds: hij mag 2.200 kg trekken en heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel plus 60 kilometer op het accupakket. Het eerste voertuig is bestemd voor de gemeente Groningen, geïnteresseerde kopers kunnen de H2-Transporter per direct bestellen bij Century Autogroep.

Zinvolle bijdrage

Afgelopen jaar is de vraag naar elektrische auto’s ook bij Century gestegen. “Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen,” aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century Autogroep. De eerste afleveringen van Transporters op waterstof gaan binnenkort plaatsvinden.