Via een laadpas krijgen klanten toegang tot meer dan 7.000 publieke en semipublieke laadpunten in België. De Shell Recharge App laat zien waar het dichtstbijzijnde beschikbare laadpunt is. Werknemers met een hybride wagen (PHEV) kunnen met de pas ook fossiele brandstoffen tanken.

Laadpunt thuis

Het elektrisch fullservice leasecontract bevat naast de klassieke dienstverlening ook een thuislaadpunt. NewMotion installeert bij de gebruikers thuis een laadpunt dat volgens het bedrijf ‘gecertificeerd en met alle elektrische voertuigen compatibel is’. De laadinfrastructuur communiceert bovendien met de elektrische installatie van de woning, zodat het beschikbare vermogen verdeeld wordt tussen laden en huishoudelijk gebruik. Sytse Zuidema, CEO van NewMotion (rechts op de foto). “We bieden een compleet pakket voor leaserijders, zodat elektrische voertuigen op het werk, maar ook onderweg of thuis, kunnen worden opgeladen. Zo bundelen we de krachten om de overstap naar elektrisch rijden voor een steeds groter publiek aantrekkelijker en toegankelijker te maken.”

Verduurzamen

“De samenwerking met NewMotion past in onze filosofie om te vergroenen en te verduurzamen”, zegt Stefan Delaet, CEO van KBC Autolease. “In de voorbije jaren hebben we in heel wat bedrijven met succes de (elektrische) leasefiets geïntroduceerd. Datzelfde willen we doen met de elektrische wagen. De interesse in elektromobiliteit neemt al een tijdje toe. De meeste klanten zetten de stap echter niet, omdat ze worstelen met de laadinfrastructuur.”