KPMG verwacht dat op 22 februari, het begin van de voorjaarsvakantie, ongeveer 3 procent van de Nederlandse EV’s met een bereik van 300 kilometer of meer op weg gaat naar Oostenrijk. Dat zijn zo’n 1500 auto’s zegt Bud van der Schrier, partner bij KPMG. “Zo’n 70% van de Nederlandse wintersporters met een elektrische auto heeft in de voorjaarsvakantie Oostenrijk als eindbestemming. In Duitsland staan ongeveer 450 Superchargers van Tesla en Ionity. Onze analyse laat zien dat met name in Zuid-Duitsland wachttijden kunnen oplopen tot 75 minuten per auto.”

Vaker laden

Het is daarnaast goed mogelijk dat de verwachte piek op zaterdag ervoor zorgt dat het daadwerkelijke laadvermogen per auto aanzienlijk lager uitvalt omdat alle stations vol bezet zijn. “Dat betekent dat de voertuigen onderweg vaker moeten opladen en dat de reis naar Oostenrijk dus nog langer kan duren.” KPMG adviseert EV-rijders dan ook op een andere dag naar de wintersport te reizen dan 22 februari.