Traffic Radio start maandelijks EV-programma

Nieuwszender Traffic Radio gaat maandelijks een uur aandacht besteden aan alles rondom elektrisch rijden, in het nieuwe programma Toekomst op Wielen. Voor het programma Toekomst op Wielen is een samenwerking aangegaan met oud radio- en televisieman Jan Rooderkerk. “Ik miste de microfoon. Nu komt alles weer samen.”

Samen met Marina van Helvoort, eigenaar van consultancybureau E-Division en één van de bestuursleden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER), gaat Jan Rooderkerk programma’s verzorgen van een uur met beleidsmensen uit de autobranche. De uitzending duurt een uur waarin alle groene vormen van mobiliteit de revue passeren. “Van blauwe diesel tot waterstof en alles wat ertussen zit. Dat houdt niet op bij auto’s. Het kan ook over elektrische fietsen of scooters gaan. Het is niet een autoprogramma zoals die er nu al zijn. Bij ons dus niet de nieuwste Maserati. Of het moet een plug-in of EV zijn.”

Niet gratis

Een plekje op de stoel naast de presentator kost weliswaar geld, maar volgens Jan Rooderkerk zal dat niet ten koste gaan van de journalistieke kant van het verhaal. “We gaan praten met interessante mensen die zich met schone mobiliteit bezighouden en willen op alle vragen, ook de heel kritische, duidelijke antwoorden zien te krijgen.”

Jongeren

Voor Rooderkerk is het geen vraag of er genoeg belangstelling is voor groene mobiliteit. “Ik stond laatst op een vakbeurs waar een pleintje was voor groene mobiliteit. Je ziet dat de oudere werknemer er vaak sceptisch over is, maar dat de jongeren er heel anders naar kijken. Nieuwsgierig, positief.”

De eerste uitzending is op woensdag 4 maart van 12.00 tot 13.00 uur.

Traffic Radio start maandelijks EV-programma - Automobielmanagement.nl

Traffic Radio start maandelijks EV-programma

Nieuwszender Traffic Radio gaat maandelijks een uur aandacht besteden aan alles rondom elektrisch rijden, in het nieuwe programma Toekomst op Wielen. Voor het programma Toekomst op Wielen is een samenwerking aangegaan met oud radio- en televisieman Jan Rooderkerk. “Ik miste de microfoon. Nu komt alles weer samen.”

Samen met Marina van Helvoort, eigenaar van consultancybureau E-Division en één van de bestuursleden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER), gaat Jan Rooderkerk programma’s verzorgen van een uur met beleidsmensen uit de autobranche. De uitzending duurt een uur waarin alle groene vormen van mobiliteit de revue passeren. “Van blauwe diesel tot waterstof en alles wat ertussen zit. Dat houdt niet op bij auto’s. Het kan ook over elektrische fietsen of scooters gaan. Het is niet een autoprogramma zoals die er nu al zijn. Bij ons dus niet de nieuwste Maserati. Of het moet een plug-in of EV zijn.”

Niet gratis

Een plekje op de stoel naast de presentator kost weliswaar geld, maar volgens Jan Rooderkerk zal dat niet ten koste gaan van de journalistieke kant van het verhaal. “We gaan praten met interessante mensen die zich met schone mobiliteit bezighouden en willen op alle vragen, ook de heel kritische, duidelijke antwoorden zien te krijgen.”

Jongeren

Voor Rooderkerk is het geen vraag of er genoeg belangstelling is voor groene mobiliteit. “Ik stond laatst op een vakbeurs waar een pleintje was voor groene mobiliteit. Je ziet dat de oudere werknemer er vaak sceptisch over is, maar dat de jongeren er heel anders naar kijken. Nieuwsgierig, positief.”

De eerste uitzending is op woensdag 4 maart van 12.00 tot 13.00 uur.