“We maken de betaalbare elektrische auto, die met het kleinere accupakket, ook bruikbaar op de lange afstand,” zegt CEO Jean-Baptiste Segard. Het bedrijf wil verhuurbare accu-aanhangers gaan aanbieden op belangrijke vakantieroutes. Het idee is dat vakantiegangers de aanhangers achter hun elektrisch auto kunnen hangen voor een extra ‘boost’ van 60 kWh. De huurkosten zouden op 34 euro voor een enkele aanhanger uitkomen.

Generator

EP Tender was in eerste instantie van plan om een generator in de aanhangers te plaatsen om van de EV een hybride-voertuig te maken. Er zijn er ook daadwerkelijk twintig van gebouwd, die worden gebruikt door eigenaren van Renault Zoes en elektrische Kangoo busjes. Door de dalende prijzen voor accupakketten is er echter voor gekozen om helemaal over te stappen op elektrisch.

Renault en PSA

Het bedrijf is inmiddels in gesprek met Renault en PSA om af-fabriek de benodigde trekhaak, aansluitingen en bedrading te monteren. De meeste EV’s zijn niet geschikt voor een aanhanger maar volgens EP Tender gaat dat in 2022 veranderen. Wel is het nu al mogelijk om achteraf voor 600 euro een trekhaak en alle aansluitingen te laten monteren.

Nadelen wegwerken

In de tussentijd werkt EP Tender aan het wegwerken van de nadelen van zo’n accupakket achter je auto. De vorm wordt aerodynamischer om de luchtweerstand te verminderen en de trailers krijgen een tweede set uitklapbare wielen om achteruit rijden te vergemakkelijken. De Fransen willen in 2024 60.000 klanten hebben en 4.150 aanhangers op de weg.