De plug-in hybrideversie is gebaseerd op de vernieuwde Renault Mégane die komende zomer bij de dealers arriveert. De populaire leaseauto, die in z’n huidige vorm te koop is sinds 2016, krijgt een licht vernieuwd design en allerlei verbeteringen op het gebied van comfort, multimedia en veiligheid.

Opel: “Auto met te veel rijmodi onduidelijk voor klant”

Autofabrikanten denken over alles na, ook over het aantal rijmodi van een auto. Opel voert er intern hele discussies over, vertelt Mathias Reinartz, director low emission vehicles bij Ope.

Opel heeft meermaals interne discussies gevoerd over het aantal rijmodi van een auto. Het onderwerp komt ter sprake als we spreken met Reinartz tijdens de introductie van de Opel Grandland X Hybrid4, de eerste plug-in hybride van Opel. Deze auto heeft vier rijmodi, te weten Hybrid, Sport, Electric en 4WD.

De toekomst van Smart in 3 minuten 

De huidige Smart EQ Fortwo en Smart EQ Forfour gaan hun laatste levensfase in. Vanaf 2022 is het tijd voor een echt nieuwe Smart. Die komt niet meer uit Duitsland maar uit China, want Smart werkt in samenwerking met Geely aan een nieuwe generatie Smart-familie.

Smart verkoopt sinds 1 januari 2019 alleen nog maar batterij-elektrische auto’s in Nederland. Sinds 1 januari 2020 zijn benzine-Smarts ook wereldwijd van de prijslijsten verdwenen. Vanaf nu is Smart dus echt een EV-merk. En dat blijft zo in de toekomst. Maar voordat we naar de toekomst kijken, eerst even een terugblik.

Bron: ZERauto