De Polestar Precept is een vierdeurs Grand Tourer. Het is volgens het merk een concrete visie op de toekomst van het merk op het gebied van duurzame interieurmaterialen, hightech HMI en de essentie van Polestar design.

Tesla Model Y komt veel eerder op de markt

Bij de introductie van de Model Y in maart 2019 verwachtte Tesla de auto te kunnen leveren in het najaar van 2020. Daar komt nu verandering in. Het merk brengt de auto niet later op de markt, maar juist eerder!

Tesla staat bekend om zijn innovatieve producten, maar je moet er vaak wel even op wachten. CEO Elon Musk kan veel dingen heel goed, maar is beter bekend met het concept ruimte dan tijd. Bijna alle Tesla producten komen later op de markt dan aangekondigd. Maar dat gaat met de Model Y heel anders.

Elektrische Renault Twingo Z.E. is een feit

De volledig elektrische Renault Twingo Z.E. is vanaf vanaf eind 2020 bij de Renault dealer te bezichtigen. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt. Dit kunnen we je nu al vertellen over de elektrische Renault Twingo Z.E.

Na drie generaties (sinds 1992) en bijna vier miljoen verkochte exemplaren in 25 landen wereldwijd is de Twingo een nieuwe weg ingeslagen met de introductie van een volledig elektrische variant: de Twingo Z.E.. Volgens Renault vormt de Twingo Z.E. in Europa een mooie aanvulling op de Renault ZOE, waarmee het A- én B-segment bediend worden.

Volkswagen Touareg R: een beresterke plug-in-hybride

De Volkswagen R-divisie presenteert met deze Touareg R zijn eerste plug-in hybride ooit. En het is meteen een bijzonder potente PHEV.

De Volkswagen Touareg R heeft een V6 TSI-benzinemotor met 340 pk, een 136 pk sterke elektromotor, een 8-traps Tiptronic-automaat en 4Motion-vierwielaandrijving. De systeemoutput komt uit op 462 pk met maximaal 700 Nm aan koppel.

Deze nieuwe elektrische Citroën Ami kost maar 7.000 euro

Citroën introduceert een auto die je vanaf 16 jaar al mag rijden, zónder een B-rijbewijs. Maak kennis met de Citroën Ami; een elektrische auto die in Frankrijk slechts 7.000 euro gaat kosten. Via een maandabonnement betaal je zelfs maar 19,99 euro! Het is een elektrische tweezitter die Citroën vooral voor in de stad heeft ontwikkeld.

De Citroën Ami wordt medio 2021 op de Nederlandse markt verwacht. Frankrijk krijgt de primeur. In dat land begint de vanafprijs van de Ami bij ongeveer 7.000 euro of zelfs 6.000 euro na aftrek van de milieubonus. Met een huurconstructie betaal je in Frankrijk na een aanbetaling van 2.644 euro (inclusief ecobonus van 900 euro en een looptijd van 48 maanden slechts 19,99 euro per maand. Carsharing is mogelijk vanaf 0,26 eurocent per minuut.

Elektrische DS Aero Sport Lounge komt 650 km ver

DS Automobiles – onderdeel van Groupe PSA – is helemaal los gegaan op deze opvallende DS Aero Sport Lounge. En hij is nog realistisch ook, want DS benadrukt dat deze auto een voorproefje geeft van de toekomst van DS Automobiles.

De vijf meter lange DS Aero Sport Lounge rolt op 23-inch wielen en draagt een E-Tense-badge. Dat betekent dat we hier te maken hebben met een geëlektrificeerde auto. In dit geval is het een batterij-elektrisch voertuig, met een 110 kWh accupakket verwerkt in de bodemvloer en een liefst 680 pk sterke elektromotor. De actieradius bedraagt meer dan 650 kilometer en de 0-100-tijd komt uit op 2,8 seconden. Daarmee is deze Fransoos sneller dan menig Ferrari.

Citroën komt met elektrische auto in C-segment

Nog dit jaar introduceert Citroën een volledig elektrisch model in het C-segment. Deze auto zal ook met benzine- en dieselmotoren worden geleverd. Over het model doet Citroën nog geen uitspraken, maar het Franse merk toont al wel een auto onder een doek.

Citroën krijgt het nog druk in 2020. Het Franse automerk introduceert in juni 2020 in Frankrijk de elektrische Ami, een brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u en een vanafprijs van 7.000 euro. Deze Ami komt in 2021 naar Nederland.

Bron: ZERauto