Fastned: 70 procent minder afzet

Fastned heeft de dagelijkse afzet sinds medio maart met 70 procent zien dalen ten opzichte van februari. Ook loopt het bedrijf vertraging op met de bouw van nieuwe stations en het verbeteren van bestaande stations omdat het personeel grotendeels thuiszit.

Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations

Daar komt nog bij dat er voorlopig minder nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. “Het is op dit moment onzeker hoe lang deze situatie zal duren”, aldus Fastned. Het personeel van Fastned werkt grotendeels thuis. Bij het onderhoud gelden voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat monteurs elkaar kunnen besmetten. “Deze maatregelen zorgen ervoor dat het netwerk operationeel blijft als gebruikelijk.”

Buffer

Fastned had eind vorig jaar 19 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft een deel van de geplande investeringsuitgaven nu geannuleerd en beschikt daardoor over een verhoogde buffer om tegenslagen op te vangen. Daarmee denkt men het tot in 2021 te kunnen uitzingen, al is dat wel afhankelijk van de duur en de volledige impact van de coronacrisis.

Verdrievoudigen

Afgelopen jaar wist de leverancier van laadnetwerken de omzet bijna te verdrievoudigen tot 4,5 miljoen euro. Mede doordat het bedrijf flink investeerde in uitbreiding en verbetering van het netwerk van snellaadstations, leed het een operationeel verlies van 3,3 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 12 miljoen euro, tegen 6,5 miljoen euro in 2018.

Fastned: 70 procent minder afzet - Automobielmanagement.nl

Fastned: 70 procent minder afzet

Fastned heeft de dagelijkse afzet sinds medio maart met 70 procent zien dalen ten opzichte van februari. Ook loopt het bedrijf vertraging op met de bouw van nieuwe stations en het verbeteren van bestaande stations omdat het personeel grotendeels thuiszit.

Fastned haalt 3 miljoen op voor laadstations

Daar komt nog bij dat er voorlopig minder nieuwe elektrische auto’s worden verkocht. “Het is op dit moment onzeker hoe lang deze situatie zal duren”, aldus Fastned. Het personeel van Fastned werkt grotendeels thuis. Bij het onderhoud gelden voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat monteurs elkaar kunnen besmetten. “Deze maatregelen zorgen ervoor dat het netwerk operationeel blijft als gebruikelijk.”

Buffer

Fastned had eind vorig jaar 19 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft een deel van de geplande investeringsuitgaven nu geannuleerd en beschikt daardoor over een verhoogde buffer om tegenslagen op te vangen. Daarmee denkt men het tot in 2021 te kunnen uitzingen, al is dat wel afhankelijk van de duur en de volledige impact van de coronacrisis.

Verdrievoudigen

Afgelopen jaar wist de leverancier van laadnetwerken de omzet bijna te verdrievoudigen tot 4,5 miljoen euro. Mede doordat het bedrijf flink investeerde in uitbreiding en verbetering van het netwerk van snellaadstations, leed het een operationeel verlies van 3,3 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 12 miljoen euro, tegen 6,5 miljoen euro in 2018.