Amazon stopt meer geld in Rivian

Amazon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een nieuwe geldronde van 2,5 miljard dollar voor Rivian. Deze Amerikaanse nieuwkomer is hard bezig met de ontwikkeling van elektrische bestelwagens en pick-ups. Al eerder heeft ook Ford een half miljard dollar in Rivian gestoken. De andere geldschieters zijn vooral grote financiële instellingen waaronder Blackrock.

Het in Plymouth, Massachusetts, gevestigde Rivian heeft nu in totaal 5,3 miljard dollar opgehaald bij haar investeerders. Het inmiddels al elf jaar bestaande bedrijf hoopt haar eerste elektrische pick-up met open laadbak en ook de eerste terreinwagen volgend jaar op de markt te brengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een platform dat ook voor andere modellen toegepast kan worden.

100.000 bestelauto’s

De prototypes van de beide auto’s werden al onthuld op de Los Angeles Autoshow van november 2018. De auto’s moeten gebouwd worden in een fabriek van Mitsubishi in Illinois die Rivian begin 2017 voor 16 miljoen dollar kon overnemen. Amazon heeft al een order voor maar liefst 100.000 elektrische bestelwagens geplaatst die vanaf volgend jaar tot in 2030 afgeleverd moeten worden.

Amazon stopt meer geld in Rivian - Automobielmanagement.nl

Amazon stopt meer geld in Rivian

Amazon heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een nieuwe geldronde van 2,5 miljard dollar voor Rivian. Deze Amerikaanse nieuwkomer is hard bezig met de ontwikkeling van elektrische bestelwagens en pick-ups. Al eerder heeft ook Ford een half miljard dollar in Rivian gestoken. De andere geldschieters zijn vooral grote financiële instellingen waaronder Blackrock.

Het in Plymouth, Massachusetts, gevestigde Rivian heeft nu in totaal 5,3 miljard dollar opgehaald bij haar investeerders. Het inmiddels al elf jaar bestaande bedrijf hoopt haar eerste elektrische pick-up met open laadbak en ook de eerste terreinwagen volgend jaar op de markt te brengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een platform dat ook voor andere modellen toegepast kan worden.

100.000 bestelauto’s

De prototypes van de beide auto’s werden al onthuld op de Los Angeles Autoshow van november 2018. De auto’s moeten gebouwd worden in een fabriek van Mitsubishi in Illinois die Rivian begin 2017 voor 16 miljoen dollar kon overnemen. Amazon heeft al een order voor maar liefst 100.000 elektrische bestelwagens geplaatst die vanaf volgend jaar tot in 2030 afgeleverd moeten worden.