EVBox sluit zich aan bij de EVRoaming Foundation

Laadpalenleverancier EVBox sluit zich aan bij de EVRoaming Foundation. Het voornaamste doel van de stichting is prijstransparantie, en ervoor zorgen dat EV-rijders altijd en overal kunnen laden.

Laadinfrastructuur moet voor iedere elektrische bestuurder toegankelijk zijn, ongeacht het land, het laadstation of de laadpas. ‘Dit scenario is realistischer dan je denkt dankzij het OCPI-protocol (Open Charge Point Interface)’, aldus EVBox. Met OCPI wordt het makkelijker om informatie uit te wisselen over laadlocaties en prijzen, waardoor bestuurders altijd en overal toegang hebben tot duidelijke informatie.

Minder complex

Het doel van de EVRoaming Foundation is om roaming voor het laden van elektrische voertuigen mogelijk te maken. Daarbij is het belangrijk dat er transparante informatie over laadlocaties en prijzen beschikbaar is voor de consument. Met het open en onafhankelijke OCPI-protocol is dit mogelijk. Het uiteindelijke doel is dat elke elektrische bestuurder op ieder laadstation kan laden.

Community

De EVRoaming Foundation ondersteunt de OCPI-community die bijdraagt aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Deze community bestaat onder andere uit CPO’s (Charge Point Operators), MSP’s (Mobility Service Providers) en bedrijven uit verschillende branches. Ze streven naar het vereenvoudigen van de implementatie van OCPI op functioneel en zakelijk niveau.

EVBox sluit zich aan bij de EVRoaming Foundation - Automobielmanagement.nl

EVBox sluit zich aan bij de EVRoaming Foundation

Laadpalenleverancier EVBox sluit zich aan bij de EVRoaming Foundation. Het voornaamste doel van de stichting is prijstransparantie, en ervoor zorgen dat EV-rijders altijd en overal kunnen laden.

Laadinfrastructuur moet voor iedere elektrische bestuurder toegankelijk zijn, ongeacht het land, het laadstation of de laadpas. ‘Dit scenario is realistischer dan je denkt dankzij het OCPI-protocol (Open Charge Point Interface)’, aldus EVBox. Met OCPI wordt het makkelijker om informatie uit te wisselen over laadlocaties en prijzen, waardoor bestuurders altijd en overal toegang hebben tot duidelijke informatie.

Minder complex

Het doel van de EVRoaming Foundation is om roaming voor het laden van elektrische voertuigen mogelijk te maken. Daarbij is het belangrijk dat er transparante informatie over laadlocaties en prijzen beschikbaar is voor de consument. Met het open en onafhankelijke OCPI-protocol is dit mogelijk. Het uiteindelijke doel is dat elke elektrische bestuurder op ieder laadstation kan laden.

Community

De EVRoaming Foundation ondersteunt de OCPI-community die bijdraagt aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Deze community bestaat onder andere uit CPO’s (Charge Point Operators), MSP’s (Mobility Service Providers) en bedrijven uit verschillende branches. Ze streven naar het vereenvoudigen van de implementatie van OCPI op functioneel en zakelijk niveau.