Uber gaat VW e-Golf inzetten in Berlijn

Volkswagen en Uber gaan samen de e-Golf inzetten voor ritten in Berlijn. Doel is om uiteindelijk enkele honderden elektrische auto’s – van minstens een jaar oud – voor Uber te laten rijden in de Duitse hoofdstad. Volkswagen gebruikt de e-Golf daar al sinds 2018 voor haar eigen autodeeldienst We Share. Voor dat systeem rijden inmiddels zo’n 1.500 van die auto’s rond.

VW en Uber spreken voorlopig van een pilotproject om in kaart te brengen hoeveel voor Uber rijdende ‘taxichauffeurs’ daadwerkelijk voor de e-Golf willen kiezen. Die Uber-rijders zijn daartoe via een virtueel evenement voorgelicht over de achtergronden en mogelijkheden. Holger B. Santel, hoofd sales en marketing voor Volkswagen personenauto’s in Duitsland: ‘’Door deze samenwerking met Uber helpen we de luchtkwaliteit in stadsgebieden te verbeteren. Bovendien doen we waardevolle ervaring op met het langdurige gebruik van batterij-auto’s.’’

Match

General manager Christoph Weigler van Uber in Duitsland denkt op zijn beurt dat de e-auto’s van Volkswagen een ‘perfecte match’ vormen voor het Uber Green concept. “Deze samenwerking biedt onze partners een economisch aantrekkelijke mogelijkheid om op korte termijn naar zero-emissie rijsystemen over te stappen. Daarbij komt dat mensen meer open blijken te staan voor e-mobiliteit als ze eenmaal een ritje hebben gemaakt in zo’n voertuig.’’

Uber gaat VW e-Golf inzetten in Berlijn - Automobielmanagement.nl

Uber gaat VW e-Golf inzetten in Berlijn

Volkswagen en Uber gaan samen de e-Golf inzetten voor ritten in Berlijn. Doel is om uiteindelijk enkele honderden elektrische auto’s – van minstens een jaar oud – voor Uber te laten rijden in de Duitse hoofdstad. Volkswagen gebruikt de e-Golf daar al sinds 2018 voor haar eigen autodeeldienst We Share. Voor dat systeem rijden inmiddels zo’n 1.500 van die auto’s rond.

VW en Uber spreken voorlopig van een pilotproject om in kaart te brengen hoeveel voor Uber rijdende ‘taxichauffeurs’ daadwerkelijk voor de e-Golf willen kiezen. Die Uber-rijders zijn daartoe via een virtueel evenement voorgelicht over de achtergronden en mogelijkheden. Holger B. Santel, hoofd sales en marketing voor Volkswagen personenauto’s in Duitsland: ‘’Door deze samenwerking met Uber helpen we de luchtkwaliteit in stadsgebieden te verbeteren. Bovendien doen we waardevolle ervaring op met het langdurige gebruik van batterij-auto’s.’’

Match

General manager Christoph Weigler van Uber in Duitsland denkt op zijn beurt dat de e-auto’s van Volkswagen een ‘perfecte match’ vormen voor het Uber Green concept. “Deze samenwerking biedt onze partners een economisch aantrekkelijke mogelijkheid om op korte termijn naar zero-emissie rijsystemen over te stappen. Daarbij komt dat mensen meer open blijken te staan voor e-mobiliteit als ze eenmaal een ritje hebben gemaakt in zo’n voertuig.’’