VW en Uber spreken voorlopig van een pilotproject om in kaart te brengen hoeveel voor Uber rijdende ‘taxichauffeurs’ daadwerkelijk voor de e-Golf willen kiezen. Die Uber-rijders zijn daartoe via een virtueel evenement voorgelicht over de achtergronden en mogelijkheden. Holger B. Santel, hoofd sales en marketing voor Volkswagen personenauto’s in Duitsland: ‘’Door deze samenwerking met Uber helpen we de luchtkwaliteit in stadsgebieden te verbeteren. Bovendien doen we waardevolle ervaring op met het langdurige gebruik van batterij-auto’s.’’

Match

General manager Christoph Weigler van Uber in Duitsland denkt op zijn beurt dat de e-auto’s van Volkswagen een ‘perfecte match’ vormen voor het Uber Green concept. “Deze samenwerking biedt onze partners een economisch aantrekkelijke mogelijkheid om op korte termijn naar zero-emissie rijsystemen over te stappen. Daarbij komt dat mensen meer open blijken te staan voor e-mobiliteit als ze eenmaal een ritje hebben gemaakt in zo’n voertuig.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding