Polestar roept splinternieuwe auto’s terug

Polestar moet alle 2.189 net in Europa afgeleverde Polestar 2 auto’s terugroepen omdat de motor plotseling kan stoppen. Volgens Polestar is het probleem te wijten aan een softwarefout. Bezitters moeten hun auto naar een servicepunt brengen om een update uit te laten voeren. Het over-the-air updaten dat Polestar naar het voorbeeld van Tesla wil invoeren, blijkt nog niet te werken.

Ondanks coronacrisis: productie Polestar 2 van start in China

Fabrikant Geely laat de Polestar 2 bouwen in China en is nog maar een paar weken geleden begonnen met het afleveren aan klanten in Europa. Volgens de laatste cijfers van RDC werden er in de afgelopen twee maanden in ons land door het merk 521 auto’s afgeleverd waarvan 511 Polestar 2’s. Polestar gaat vrijwillig auto’s terugroepen om twee potentiële problemen op te lossen, meldt het bedrijf op de ook al net vernieuwde website. Alle potentieel betrokken eigenaren of leaserijders krijgen bericht.

Abrupt

“Een fout in de logica van de Battery Energy Control Module (BECM) kan mogelijk een aandrijvingsverlies veroorzaken, waardoor de auto abrupt tot stilstand kan komen. Mocht dit gebeuren, dan heeft dit geen invloed op de werking van de besturing, remmen of veiligheidssystemen. Als het gebeurt, dan kun je contact opnemen met de pechhulpservice die te bereiken is met een druk op de Connect-knop in de dakconsole van je auto. Het probleem kan worden opgelost met een manuele software update. De eigenaren of leaserijders van de betrokken auto’s dienen zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een software-update bij het dichtstbijzijnde servicepunt omdat dit een veiligheidsissue betreft.’’

Koplampen

Verder zijn ook de koplampen mogelijk incorrect afgesteld tijdens de voorbereidingen voor de aflevering, wat tot gevolg kan hebben dat het dimlicht te hoog schijnt en andere weggebruikers daardoor kunnen worden verblind. ‘’De oplossing is om het koplampniveau te controleren en indien nodig aan te passen.’’

Polestar roept splinternieuwe auto’s terug - Automobielmanagement.nl

Polestar roept splinternieuwe auto’s terug

Polestar moet alle 2.189 net in Europa afgeleverde Polestar 2 auto’s terugroepen omdat de motor plotseling kan stoppen. Volgens Polestar is het probleem te wijten aan een softwarefout. Bezitters moeten hun auto naar een servicepunt brengen om een update uit te laten voeren. Het over-the-air updaten dat Polestar naar het voorbeeld van Tesla wil invoeren, blijkt nog niet te werken.

Ondanks coronacrisis: productie Polestar 2 van start in China

Fabrikant Geely laat de Polestar 2 bouwen in China en is nog maar een paar weken geleden begonnen met het afleveren aan klanten in Europa. Volgens de laatste cijfers van RDC werden er in de afgelopen twee maanden in ons land door het merk 521 auto’s afgeleverd waarvan 511 Polestar 2’s. Polestar gaat vrijwillig auto’s terugroepen om twee potentiële problemen op te lossen, meldt het bedrijf op de ook al net vernieuwde website. Alle potentieel betrokken eigenaren of leaserijders krijgen bericht.

Abrupt

“Een fout in de logica van de Battery Energy Control Module (BECM) kan mogelijk een aandrijvingsverlies veroorzaken, waardoor de auto abrupt tot stilstand kan komen. Mocht dit gebeuren, dan heeft dit geen invloed op de werking van de besturing, remmen of veiligheidssystemen. Als het gebeurt, dan kun je contact opnemen met de pechhulpservice die te bereiken is met een druk op de Connect-knop in de dakconsole van je auto. Het probleem kan worden opgelost met een manuele software update. De eigenaren of leaserijders van de betrokken auto’s dienen zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een software-update bij het dichtstbijzijnde servicepunt omdat dit een veiligheidsissue betreft.’’

Koplampen

Verder zijn ook de koplampen mogelijk incorrect afgesteld tijdens de voorbereidingen voor de aflevering, wat tot gevolg kan hebben dat het dimlicht te hoog schijnt en andere weggebruikers daardoor kunnen worden verblind. ‘’De oplossing is om het koplampniveau te controleren en indien nodig aan te passen.’’