Australië komt met kilometerheffing voor elektrische auto’s

Australië gaat voor zover bekend als eerste land een kilometerheffing invoeren voor elektrische auto’s. EV-bezitters gaan hiermee ook een bijdrage leveren aan het onderhoud van wegen en andere auto-gerelateerde kosten.

KPMG: elektrisch rijden op steeds grotere schaal bereikbaar

De kilometerheffing wordt ingevoerd in de staten Victoria en Zuid-Australië en geldt zowel voor batterij- als voor hybride modellen. “Het doel van de regeling is om het ontbreken van de bijdrage die elektrische auto’s leveren aan de openbare middelen te compenseren,’’ zegt het bestuur van Victoria in Melbourne.

Nederland

De heffing komt omgerekend uit op 1,2 tot 1,5 cent per kilometer, afhankelijk van het vermogen van de auto. Wie met een zwaardere auto 15.000 kilometer rijdt is dus 225 euro per jaar kwijt. In Nederland hebben verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma voorgesteld een soortgelijke kilometerheffing in te voeren. Ook de Britse regering denkt over zo’n maatregel in het kader van het plan om in 2030 alleen nog de verkoop van nieuwe elektrische of hybride auto’s toe te staan.

Reacties

Wat een onzin lees ik hier! De georganiseerde criminaliteit heeft reeds nu al de energie-touwtjes in handen, laat staan wat de toekomst biedt! Tip: er zijn genoeg alternatieven, en de aandeelhouders, ( w.o…..),worden toch niet armer

Geplaatst door: jp op
Australië komt met kilometerheffing voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Australië komt met kilometerheffing voor elektrische auto’s

Australië gaat voor zover bekend als eerste land een kilometerheffing invoeren voor elektrische auto’s. EV-bezitters gaan hiermee ook een bijdrage leveren aan het onderhoud van wegen en andere auto-gerelateerde kosten.

KPMG: elektrisch rijden op steeds grotere schaal bereikbaar

De kilometerheffing wordt ingevoerd in de staten Victoria en Zuid-Australië en geldt zowel voor batterij- als voor hybride modellen. “Het doel van de regeling is om het ontbreken van de bijdrage die elektrische auto’s leveren aan de openbare middelen te compenseren,’’ zegt het bestuur van Victoria in Melbourne.

Nederland

De heffing komt omgerekend uit op 1,2 tot 1,5 cent per kilometer, afhankelijk van het vermogen van de auto. Wie met een zwaardere auto 15.000 kilometer rijdt is dus 225 euro per jaar kwijt. In Nederland hebben verschillende partijen in hun verkiezingsprogramma voorgesteld een soortgelijke kilometerheffing in te voeren. Ook de Britse regering denkt over zo’n maatregel in het kader van het plan om in 2030 alleen nog de verkoop van nieuwe elektrische of hybride auto’s toe te staan.

Reacties

Wat een onzin lees ik hier! De georganiseerde criminaliteit heeft reeds nu al de energie-touwtjes in handen, laat staan wat de toekomst biedt! Tip: er zijn genoeg alternatieven, en de aandeelhouders, ( w.o…..),worden toch niet armer

Geplaatst door: jp op