Winkelmann vindt elektrische aandrijving voor ‘zijn’ auto’s ook helemaal niet nodig. Wie bijvoorbeeld een Bugatti Chiron koopt, rijdt daar volgens hem gemiddeld net 1.600 kilometer per jaar mee. Bovendien worden er van beide merken ook maar erg weinig gemaakt. In ons land zijn er volgens gegevens van RDC dit jaar tot nu toe geen Bugatti’s verkocht en gingen er 34 Lamborghini’s over de toonbank. “Dat draagt dus feitelijk niets bij aan de luchtvervuilling,’’ concludeert de CEO.

Begrijpen

“Wat je kan met elektrische motoren voor supercars moet eerst maar eens beter uitgetest worden. Dan hebben we het over zaken als laadtijd en prestaties. We moeten het eerst allemaal beter begrijpen. We zouden het uit kunnen testen met onze vaste klanten en we zijn voortdurend met hen in gesprek over de toekomstige ontwikkelingen. Ik kan het niet uitsluiten maar zie het voorlopig niet gebeuren.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding