‘20 procent nieuwe BMW’s moet in 2023 elektrisch zijn’

BMW wil de productie van elektrische auto’s flink opschroeven. In 2023 moet 20 procent van alle nieuwe BMW’s die de productieband afrollen voorzien zijn van een elektrische aandrijflijn. Dit laat de voorzitter van de raad van bestuur Oliver Zipse weten.

“We voeren de productie van EV’s op. Tussen 2021 en 2023 gaan we een kwart miljoen elektrische auto’s meer produceren dan we in eerste instantie van plan waren”, aldus Zipse.”

BMW wil dat in 2023 grofweg 20 procent van alle verkochte auto’s een elektrische is. Nu is dat nog 8 procent. Zipse herhaalt daarbij zijn oproep om de laadinfrastructuur uit te breiden. “Vanaf nu zouden er elke week 15.000 particuliere en 1300 publieke laadpunten bij moeten komen. Helaas zijn we daar nog lang niet.”

‘20 procent nieuwe BMW’s moet in 2023 elektrisch zijn’ - Automobielmanagement.nl

‘20 procent nieuwe BMW’s moet in 2023 elektrisch zijn’

BMW wil de productie van elektrische auto’s flink opschroeven. In 2023 moet 20 procent van alle nieuwe BMW’s die de productieband afrollen voorzien zijn van een elektrische aandrijflijn. Dit laat de voorzitter van de raad van bestuur Oliver Zipse weten.

“We voeren de productie van EV’s op. Tussen 2021 en 2023 gaan we een kwart miljoen elektrische auto’s meer produceren dan we in eerste instantie van plan waren”, aldus Zipse.”

BMW wil dat in 2023 grofweg 20 procent van alle verkochte auto’s een elektrische is. Nu is dat nog 8 procent. Zipse herhaalt daarbij zijn oproep om de laadinfrastructuur uit te breiden. “Vanaf nu zouden er elke week 15.000 particuliere en 1300 publieke laadpunten bij moeten komen. Helaas zijn we daar nog lang niet.”