Het grootste laadpark, met 500 laadpalen, is gesitueerd bij de hoofdvestiging van VW in Wolfsburg. Daarnaast zijn er ook laadparken in onder meer Hannover, Brunswijk, Kassel, Osnabrűck en Dresden. De stroom komt overal exclusief van duurzame energiebronnen, meldt VW. Ondanks corona heeft VW de laatste twaalf maanden meer dan 50.000 laad-activiteiten kunnen noteren.

Noodzakelijke uitbreiding

Thomas Ulbrich, als bestuurslid van Volkswagen verantwoordelijk voor e-mobiliteit: “Volkswagen levert een belangrijke bijdrage aan de hoogst noodzakelijke uitbreiding van de laadinfrastructuur. We hebben aanzienlijk meer laadpunten in Duitsland en elders in Europa nodig om ervoor te zorgen dat elektrische voertuigen snel ingevoerd kunnen raken.’’ In dat kader plaatsen ook steeds meer VW dealers laadfaciliteiten bij hun bedrijf, benadrukt Ulbrich. Daarnaast is er veel belangstelling voor de door VW geboden thuis-laadboxen. De afgelopen drie maanden heeft dochteronderneming Eli er daarvan meer dan tienduizend geplaatst. In Duitsland zelf is een overheidspremie van 900 euro beschikbaar voor wie een laadpunt aan huis laat installeren.