Fastned: bescheiden omzetgroei, kwart meer klanten

Fastned, de Nederlandse exploitant van snellaadstations in Europa, heeft in het laatste kwartaal van 2020 een omzet geboekt van 1,9 miljoen euro. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder. De groei is door corona bescheiden gebleven want voor de crisis kon Fastned de omzet op jaarbasis meestal verdubbelen. Het aantal actieve klanten nam met een kwart toe naar 53.309.

De groei werd gerealiseerd ondanks strikte lockdownmaatregelen in alle relevante markten. Dit heeft impact op de omzet omdat veel mensen thuis werkten en over het algemeen minder autorijden. Tegelijkertijd groeide de onderliggende markt van elektrische voertuigen in een versneld tempo, waardoor de klantenbasis verder is toegenomen, aldus een kwartaalbericht.

Overtreffen

“Als gevolg van de eerste lockdownmaatregelen zagen we in maart onze afzet tot 70 procent afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we erin geslaagd om de afzet van vóór corona te overtreffen, ondanks de maatregelen in al onze markten. Wanneer deze restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei. We blijven investeren in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk om hier klaar voor te zijn,” legt CEP Michiel Langezaal verder uit.

Het bedrijf opende een achttal nieuwe stations waaronder een eerste in België op de luchthaven van Oostende en de grootste snellaadhub in Duitsland waar wordt samengewerkt met Tesla. Per 31 december beschikte Fastned daarmee over 131 locaties in vijf Europese landen. Ook won het een aanbesteding voor de eerste vestigingen in Frankrijk.

Fastned: bescheiden omzetgroei, kwart meer klanten - Automobielmanagement.nl

Fastned: bescheiden omzetgroei, kwart meer klanten

Fastned, de Nederlandse exploitant van snellaadstations in Europa, heeft in het laatste kwartaal van 2020 een omzet geboekt van 1,9 miljoen euro. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder. De groei is door corona bescheiden gebleven want voor de crisis kon Fastned de omzet op jaarbasis meestal verdubbelen. Het aantal actieve klanten nam met een kwart toe naar 53.309.

De groei werd gerealiseerd ondanks strikte lockdownmaatregelen in alle relevante markten. Dit heeft impact op de omzet omdat veel mensen thuis werkten en over het algemeen minder autorijden. Tegelijkertijd groeide de onderliggende markt van elektrische voertuigen in een versneld tempo, waardoor de klantenbasis verder is toegenomen, aldus een kwartaalbericht.

Overtreffen

“Als gevolg van de eerste lockdownmaatregelen zagen we in maart onze afzet tot 70 procent afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we erin geslaagd om de afzet van vóór corona te overtreffen, ondanks de maatregelen in al onze markten. Wanneer deze restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei. We blijven investeren in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk om hier klaar voor te zijn,” legt CEP Michiel Langezaal verder uit.

Het bedrijf opende een achttal nieuwe stations waaronder een eerste in België op de luchthaven van Oostende en de grootste snellaadhub in Duitsland waar wordt samengewerkt met Tesla. Per 31 december beschikte Fastned daarmee over 131 locaties in vijf Europese landen. Ook won het een aanbesteding voor de eerste vestigingen in Frankrijk.