Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto

Mobiliteitsbedrijf Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor elektrisch laden in heel Nederland. Het bedrijf, onderdeel van AutoBinck, wil hiermee naar eigen zeggen de markt voor elektrisch laden transparanter maken.

KPMG: elektrisch rijden op steeds grotere schaal bereikbaar

Patrick Bunnik, CEO van Radiuz-XXImo: “Op dit moment zijn er talloze factoren die de laadprijs bepalen en dat is verwarrend voor gebruikers en wagenparkbeheerders. Ook lang niet iedere laadpaal geeft de actuele kosten weer. Wij hebben besloten een vaste prijs per type laadbeurt te berekenen.”

Thuislaadsessies uitgesloten

Per 1 januari 2021 past Radiuz-XXImo de volgende vaste tarieven toe, ongeacht locatie, eigenaar en exploitant van de laadpaal. Basis laden: 0,295 euro per kWh, snel laden: 0,545 euro per kWh en Tesla Supercharger: 0,185 euro per kWh. Dit is van toepassing voor laadsessies in heel Nederland, alleen thuislaadsessies zijn uitgesloten.

Informatie delen

Vanaf 1 juli 2021 zijn laadexploitanten verplicht informatie over hun openbare laadpalen te delen. Zij doen dat niet alleen via hun eigen site of app, maar moeten deze data ook beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld appbouwers. Zo kunnen prijsvergelijkingsapps met real-time informatie over alle publieke laadpalen in Nederland worden gemaakt. Ook kunnen elektrische rijders straks via hun navigatieapp informatie vinden om onderweg hun EV te laden.

Reacties

[…] ook: Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto Slim laadplein met 108 laadstations geopend in […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Gemeente Rotterdam krijgt er de komende jaren honderden Total-laadpalen bij op
Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto

Mobiliteitsbedrijf Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor elektrisch laden in heel Nederland. Het bedrijf, onderdeel van AutoBinck, wil hiermee naar eigen zeggen de markt voor elektrisch laden transparanter maken.

KPMG: elektrisch rijden op steeds grotere schaal bereikbaar

Patrick Bunnik, CEO van Radiuz-XXImo: “Op dit moment zijn er talloze factoren die de laadprijs bepalen en dat is verwarrend voor gebruikers en wagenparkbeheerders. Ook lang niet iedere laadpaal geeft de actuele kosten weer. Wij hebben besloten een vaste prijs per type laadbeurt te berekenen.”

Thuislaadsessies uitgesloten

Per 1 januari 2021 past Radiuz-XXImo de volgende vaste tarieven toe, ongeacht locatie, eigenaar en exploitant van de laadpaal. Basis laden: 0,295 euro per kWh, snel laden: 0,545 euro per kWh en Tesla Supercharger: 0,185 euro per kWh. Dit is van toepassing voor laadsessies in heel Nederland, alleen thuislaadsessies zijn uitgesloten.

Informatie delen

Vanaf 1 juli 2021 zijn laadexploitanten verplicht informatie over hun openbare laadpalen te delen. Zij doen dat niet alleen via hun eigen site of app, maar moeten deze data ook beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld appbouwers. Zo kunnen prijsvergelijkingsapps met real-time informatie over alle publieke laadpalen in Nederland worden gemaakt. Ook kunnen elektrische rijders straks via hun navigatieapp informatie vinden om onderweg hun EV te laden.

Reacties

[…] ook: Radiuz-XXImo introduceert vaste tarieven voor laden elektrische auto Slim laadplein met 108 laadstations geopend in […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Gemeente Rotterdam krijgt er de komende jaren honderden Total-laadpalen bij op