Het aanbod omvat voorlopig in ieder geval de ID.3 van Volkswagen met een ‘abonnementsprijs’ vanaf 499 euro per maand en de Renault Zoe die 399 euro per maand moet kosten. Ook zijn enkele plug-in hybride modellen beschikbaar. De betrokken autohandelaar ontvangt voor ieder afgesloten abonnement een provisie van Autobund.

Aanspreken

Directeur/eigenaar Erich Laube: “Dit aanbod moet iedereen aanspreken die nog niet volledig overtuigd is van een elektrische auto. Die ‘onbeslisten’ kunnen de auto zes maanden lang volledig uittesten. Voor onze aangesloten partners biedt dit ook voordelen. Het is duidelijk dat we alleen als multi-mobiliteitsaanbieder kunnen overleven. Met dit abonnementsysteem kunnen ze de opmars op de markt voor elektrische auto’s, die we sinds de zomer en in het bijzonder in de laatste maanden van 2020 hebben gezien, meepakken.’’

De Duitse keten, die in 2010 is gestart, telt momenteel rond de 120 aangesloten autobedrijven in alle delen van het land.