NewMotion behaalt mijlpaal van 200.000 laders

NewMotion voegde onlangs de 200.000ste laadpaal aan het netwerk toe. Het bedrijf, dat onderdeel is van Shell, heeft publieke laders in meer dan 35 landen. Toch zal deze hoeveelheid niet lang hetzelfde blijven. Shell wil het aantal namelijk ruim verdubbelen en in 2025 een totaal van 500.000 laadpunten exploiteren.

“Het aantal mensen dat overstapt op elektrische voertuigen blijft groeien. We weten dat EV-rijders zeker willen zijn dat zij niet zonder stroom komen te zitten. Ons roamingnetwerk groeit voortdurend dankzij onder andere nieuwe samenwerkingen. Betere toegang tot laadinfrastructuur neemt de laadangst weg”, zegt NewMotion’s CEO Melanie Lane.

Partnerschappen

Om de verdere groei te realiseren, werden onder andere partnerschappen aangegaan met Volkswagen Group Charging in Duitsland, Enel X Mobility in Italië en Gronn Kontakt in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wordt het aantal laders nog verder uitgebreid. Ook gaat NewMotion samenwerkingen aan in bijvoorbeeld Oostenrijk en de Scandinavische landen.

200 partners

Tien jaar na oprichting, in maart 2019, behaalde het bedrijf de mijlpaal van 100.000 laadpunten. Ongeveer twee jaar later werd dit aantal verdubbeld. Volgens Shell toont NewMotion daarmee hoe snel de EV-industrie groeit. NewMotion werkt samen met zo’n tweehonderd partners om de verschillende Europese laadnetwerken beter met elkaar te verbinden. Zo moet de drempel tot het overstappen op een elektrisch voertuig voor automobilisten weggenomen worden. Uiteindelijk zou op die manier iedereen in staat zijn om zoveel mogelijk kilometers te rijden op schone energie.

Lees ook:
Laadgemak hoogste prioriteit voor EV-rijders
NewMotion verzorgt laadinfrastructuur voor KBC Autolease

NewMotion behaalt mijlpaal van 200.000 laders - Automobielmanagement.nl

NewMotion behaalt mijlpaal van 200.000 laders

NewMotion voegde onlangs de 200.000ste laadpaal aan het netwerk toe. Het bedrijf, dat onderdeel is van Shell, heeft publieke laders in meer dan 35 landen. Toch zal deze hoeveelheid niet lang hetzelfde blijven. Shell wil het aantal namelijk ruim verdubbelen en in 2025 een totaal van 500.000 laadpunten exploiteren.

“Het aantal mensen dat overstapt op elektrische voertuigen blijft groeien. We weten dat EV-rijders zeker willen zijn dat zij niet zonder stroom komen te zitten. Ons roamingnetwerk groeit voortdurend dankzij onder andere nieuwe samenwerkingen. Betere toegang tot laadinfrastructuur neemt de laadangst weg”, zegt NewMotion’s CEO Melanie Lane.

Partnerschappen

Om de verdere groei te realiseren, werden onder andere partnerschappen aangegaan met Volkswagen Group Charging in Duitsland, Enel X Mobility in Italië en Gronn Kontakt in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wordt het aantal laders nog verder uitgebreid. Ook gaat NewMotion samenwerkingen aan in bijvoorbeeld Oostenrijk en de Scandinavische landen.

200 partners

Tien jaar na oprichting, in maart 2019, behaalde het bedrijf de mijlpaal van 100.000 laadpunten. Ongeveer twee jaar later werd dit aantal verdubbeld. Volgens Shell toont NewMotion daarmee hoe snel de EV-industrie groeit. NewMotion werkt samen met zo’n tweehonderd partners om de verschillende Europese laadnetwerken beter met elkaar te verbinden. Zo moet de drempel tot het overstappen op een elektrisch voertuig voor automobilisten weggenomen worden. Uiteindelijk zou op die manier iedereen in staat zijn om zoveel mogelijk kilometers te rijden op schone energie.

Lees ook:
Laadgemak hoogste prioriteit voor EV-rijders
NewMotion verzorgt laadinfrastructuur voor KBC Autolease