Nederland telt nu meer dan 32 Supercharger-locaties van Tesla, die samen goed zijn voor meer dan 520 laadpalen. Die laadplaatsen zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Dynamisch advies

De locaties worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven. Een Tesla houdt bij het navigeren naar een bestemming rekening met het verbruik van de auto gebaseerd op het rijgedrag van de bestuurder en past het Supercharger-advies dynamisch aan.

In Europa zijn inmiddels meer dan 600 van dit soort locaties verspreid over 27 landen gesitueerd. Die tellen samen ruim 6.100 laadpalen. Sinds de eerste Supercharger in Europa in 2013, zijn er meer dan twee miljard ‘Supercharger’ kilometers afgelegd.

Lees ook:
China ziet Tesla’s als spionnen