Groningen neemt eerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik

Het gemeentebestuur van Groningen heeft de allereerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik genomen. Burgemeester en wethouders gaan de waterstofauto gebruiken als dienstauto. In eerste instantie gaat het om een proef van drie maanden. Na die periode bestaat het voornemen om over te gaan tot aanschaf van de auto.

De gemeente beschikt over één dienstvoertuig dat gedeeld wordt voor dienstreizen over langere afstanden. Met een bereik tot ongeveer 650 kilometer (WLTP), kan de Mirai gebruikt worden voor dienstreizen door het hele land. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen: “De gemeente Groningen ziet veel potentie in de waterstofeconomie. En onderstreept dit met de ambitie voor een emissieloos gemeentelijk wagenpark. Het gebruik van dit nieuwe dienstvoertuig past hier volledig bij. De Toyota Mirai is inmiddels ons vijftiende voertuig aangedreven door groene waterstof.”

Waterstof

Er rijden op dit moment al veertien veeg- en vuilniswagens in Groningen op waterstof. Aan het einde van dit jaar wil de gemeente zo’n 40 voertuigen en machines op waterstof hebben rondrijden. Deze vloot moet met name gaan rijden op groen geproduceerde waterstof, die lokaal wordt geproduceerd in de stad. De Mirai is deze maand geïntroduceerd in Nederland. De grotere actieradius tot ongeveer 650 kilometer (WLTP) betekent een toename van 30 procent in vergelijking tot de eerste generatie Toyota Mirai.

Lees ook:
Toyota maakt prijzen nieuwe Mirai bekend
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’

Reacties

Waterstof; voor auto, boot, vliegtuig en huis. Wie helpt mij een idee uit te werken om de productie zeer veel efficienter te maken ?

Geplaatst door: Bert van Herwaarden op
Groningen neemt eerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik - Automobielmanagement.nl

Groningen neemt eerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik

Het gemeentebestuur van Groningen heeft de allereerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik genomen. Burgemeester en wethouders gaan de waterstofauto gebruiken als dienstauto. In eerste instantie gaat het om een proef van drie maanden. Na die periode bestaat het voornemen om over te gaan tot aanschaf van de auto.

De gemeente beschikt over één dienstvoertuig dat gedeeld wordt voor dienstreizen over langere afstanden. Met een bereik tot ongeveer 650 kilometer (WLTP), kan de Mirai gebruikt worden voor dienstreizen door het hele land. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen: “De gemeente Groningen ziet veel potentie in de waterstofeconomie. En onderstreept dit met de ambitie voor een emissieloos gemeentelijk wagenpark. Het gebruik van dit nieuwe dienstvoertuig past hier volledig bij. De Toyota Mirai is inmiddels ons vijftiende voertuig aangedreven door groene waterstof.”

Waterstof

Er rijden op dit moment al veertien veeg- en vuilniswagens in Groningen op waterstof. Aan het einde van dit jaar wil de gemeente zo’n 40 voertuigen en machines op waterstof hebben rondrijden. Deze vloot moet met name gaan rijden op groen geproduceerde waterstof, die lokaal wordt geproduceerd in de stad. De Mirai is deze maand geïntroduceerd in Nederland. De grotere actieradius tot ongeveer 650 kilometer (WLTP) betekent een toename van 30 procent in vergelijking tot de eerste generatie Toyota Mirai.

Lees ook:
Toyota maakt prijzen nieuwe Mirai bekend
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’

Reacties

Waterstof; voor auto, boot, vliegtuig en huis. Wie helpt mij een idee uit te werken om de productie zeer veel efficienter te maken ?

Geplaatst door: Bert van Herwaarden op