“De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het realiseren van deze extra laadpalen past daar helemaal bij. Ik ben erg trots dat we het grootste laadplein van de Benelux hebben.” vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Eneco

De uitbreiding is tot stand gekomen in samenwerking met Eneco. Laden gebeurt uitsluitend op 100 procent duurzame energie, afkomstig van Europese zon en wind. De twee partijen werken met elkaar samen sinds 2019. Joris Laponder, CCO bij Eneco eMobility. “We voorzien in de groeiende behoefte voor laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. De laadpunten zijn niet alleen een duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Efteling.”

Lees ook:
Meer dan 110.000 Europese laadpunten voor Eneco eMobility
Shell vist achter het net bij overname van Eneco