Yeet! investeert 60 miljoen euro in laadpalen voor elektrische auto’s

In 2021 investeert de nieuwe Nederlandse start-up Yeet! 60 miljoen euro in slimme laadnetwerken. Eind 2021 verwacht het bedrijf 500 locaties te hebben vastgelegd en 50 locaties te hebben gerealiseerd. De uitrol van het netwerk start in België, Nederland en Luxemburg. In de loop van 2021 komen daar ook Duitsland en Frankrijk bij.

Yeet! is een internationale start-up, gevestigd in Apeldoorn, die zich richt op de uitrol van laadnetwerken voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is opgericht in 2019. CEO Wim Boer: ”De tijd van iedere auto zijn eigen paal is voorbij. Wij kijken naar de behoefte in een gebied zoals een stadswijk of kantoorgebied. Hoeveel elektrische auto’s rijden er dagelijks? En hoeveel rijden die mensen gemiddeld per week? Vervolgens kijken we welke laadoplossingen er nodig zijn, zonder op elke straathoek een paal te plaatsen. We kunnen de laadcapaciteit mee laten bewegen met de groei van het aantal elektrische auto’s in de komende jaren.”

Twee oplossingen

Yeet! bouwt het laadnetwerk op basis van locatieonderzoek. Er zijn daarvoor twee oplossingen ontwikkeld. Yeet! on the go is een netwerk van eigen superladers, de Power Stations, die snelladen tot 350kW mogelijk maken. Yeet! parking zijn de oplossingen voor elektrische rijders die langer parkeren. Het is de bedoeling dat parkeerterreinen tot grote laadnetwerken worden omgevormd. Er wordt gewerkt met een gezamenlijk exploitatiemodel, waarbij ook de locatiepartner profiteert van elke laadbeurt. De eerste locaties staan gepland in Antwerpen en Luik. Daarna volgt uitrol in Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Yeet! investeert 60 miljoen euro in laadpalen voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Yeet! investeert 60 miljoen euro in laadpalen voor elektrische auto’s

In 2021 investeert de nieuwe Nederlandse start-up Yeet! 60 miljoen euro in slimme laadnetwerken. Eind 2021 verwacht het bedrijf 500 locaties te hebben vastgelegd en 50 locaties te hebben gerealiseerd. De uitrol van het netwerk start in België, Nederland en Luxemburg. In de loop van 2021 komen daar ook Duitsland en Frankrijk bij.

Yeet! is een internationale start-up, gevestigd in Apeldoorn, die zich richt op de uitrol van laadnetwerken voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is opgericht in 2019. CEO Wim Boer: ”De tijd van iedere auto zijn eigen paal is voorbij. Wij kijken naar de behoefte in een gebied zoals een stadswijk of kantoorgebied. Hoeveel elektrische auto’s rijden er dagelijks? En hoeveel rijden die mensen gemiddeld per week? Vervolgens kijken we welke laadoplossingen er nodig zijn, zonder op elke straathoek een paal te plaatsen. We kunnen de laadcapaciteit mee laten bewegen met de groei van het aantal elektrische auto’s in de komende jaren.”

Twee oplossingen

Yeet! bouwt het laadnetwerk op basis van locatieonderzoek. Er zijn daarvoor twee oplossingen ontwikkeld. Yeet! on the go is een netwerk van eigen superladers, de Power Stations, die snelladen tot 350kW mogelijk maken. Yeet! parking zijn de oplossingen voor elektrische rijders die langer parkeren. Het is de bedoeling dat parkeerterreinen tot grote laadnetwerken worden omgevormd. Er wordt gewerkt met een gezamenlijk exploitatiemodel, waarbij ook de locatiepartner profiteert van elke laadbeurt. De eerste locaties staan gepland in Antwerpen en Luik. Daarna volgt uitrol in Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.