De elektrische auto van het dochtermerk van Renault kan gehuurd worden voor vijf euro per dag, inclusief all-risk verzekering en onderhoud en zonder vaste huurtermijn. Dat aanbod geldt echter exclusief voor klanten van Leclerc, de grootste discount supermarkt in Frankrijk. De verhuurlocaties hebben naast de Dacia ook de Renault Zoe beschikbaar, die daar zes euro per dag kost. Uiteindelijk zal de verhuurvloot 3.000 van de Dacia’s en 1.000 Zoe’s omvatten.

Ecosysteem

De Meo: ‘’Ik ben blij met deze nieuwe stap in onze samenwerking. Samen met de E.Leclerc Centres maken we elektrische mobiliteit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wat betreft prijs, gebruiksvriendelijkheid en nabijheid. Ik ben er van overtuigd dat de mobiliteit van de toekomst wordt ingebouwd in een ecosysteem met nuttige, concrete en praktische partnerschappen zoals dit.’’ Leclercl hoopt volgend jaar 5.000 laadpunten geïnstalleerd te hebben bij haar winkelcentra en andere vestigingen en heeft als zakelijke auto voor haar medewerkers ook de Renault Zoe beschikbaar.

Lees ook:
Nieuwe Dacia Spring kost nog geen 18 mille
Luca de Meo schetst ‘de weg terug uit de hel’ voor Renault