Vietnamese VinFast wil elektrische auto’s ook in Nederland verkopen

Naast alle Chinese nieuwkomers is er een nieuwe kandidaat die een gooi wil doen naar de Europese automarkt. Het Vietnamese VinFast hoopt volgend jaar de eerste elektrische modellen te lanceren in Noord-Amerika en Europa.

“We gaan tegelijkertijd naar de VS, Canada en Europa. In Europa komen we naar Duitsland, Frankrijk en Nederland,’’ heeft CEO Nguyen Thi Van Anh tegenover Reuters verklaard op het gigantische fabriekscomplex in de buurt van Hanoi.

Conglomeraat

VinFast behoort tot het grootste conglomeraat in Vietnam Vingroup, dat ook scholen, woningen en ziekenhuizen omvat, en is in het thuisland inmiddels het op vier na grootste automerk. Die autotak is in 2017 opgezet met steun van enkele vroegere managers van General Motors. Voor de internationale expansie denkt VinFast met name aan elektrische SUV’s. Die worden dan geleverd in combinatie met een leasesysteem voor de batterijen waardoor die niet in de verkoopprijs van de auto zelf opgenomen hoeven te worden.

Beursgang

Van Anh zelf zal binnenkort verhuizen naar Los Angeles om van daaruit de Amerikaanse activiteiten op te zetten. Daar hoopt hij in eerste instantie 45.000 auto’s per jaar af te kunnen zetten. Die moeten goedkoper zijn dan vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld Tesla maar welk prijskaartje er dan aan hangt kan VinFast nog niet zeggen. Daarnaast heeft de topman nog een andere taak: kijken naar de mogelijkheden voor een beursgang om de miljarden op te halen die nodig zijn om de plannen te realiseren.

Lees ook:
Grote bedrijven stappen gezamenlijk over op elektrische auto

Vietnamese VinFast wil elektrische auto’s ook in Nederland verkopen - Automobielmanagement.nl

Vietnamese VinFast wil elektrische auto’s ook in Nederland verkopen

Naast alle Chinese nieuwkomers is er een nieuwe kandidaat die een gooi wil doen naar de Europese automarkt. Het Vietnamese VinFast hoopt volgend jaar de eerste elektrische modellen te lanceren in Noord-Amerika en Europa.

“We gaan tegelijkertijd naar de VS, Canada en Europa. In Europa komen we naar Duitsland, Frankrijk en Nederland,’’ heeft CEO Nguyen Thi Van Anh tegenover Reuters verklaard op het gigantische fabriekscomplex in de buurt van Hanoi.

Conglomeraat

VinFast behoort tot het grootste conglomeraat in Vietnam Vingroup, dat ook scholen, woningen en ziekenhuizen omvat, en is in het thuisland inmiddels het op vier na grootste automerk. Die autotak is in 2017 opgezet met steun van enkele vroegere managers van General Motors. Voor de internationale expansie denkt VinFast met name aan elektrische SUV’s. Die worden dan geleverd in combinatie met een leasesysteem voor de batterijen waardoor die niet in de verkoopprijs van de auto zelf opgenomen hoeven te worden.

Beursgang

Van Anh zelf zal binnenkort verhuizen naar Los Angeles om van daaruit de Amerikaanse activiteiten op te zetten. Daar hoopt hij in eerste instantie 45.000 auto’s per jaar af te kunnen zetten. Die moeten goedkoper zijn dan vergelijkbare modellen van bijvoorbeeld Tesla maar welk prijskaartje er dan aan hangt kan VinFast nog niet zeggen. Daarnaast heeft de topman nog een andere taak: kijken naar de mogelijkheden voor een beursgang om de miljarden op te halen die nodig zijn om de plannen te realiseren.

Lees ook:
Grote bedrijven stappen gezamenlijk over op elektrische auto